Τετάρτη 1 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Για την κατάληψη στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθήνας

Συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα χτες η κατάληψη του κεντρικού κτιρίου διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθήνας (ΕΚΠΑ) από εξωπανεπιστημιακά άτομα και με αιτήματα άσχετα προς τα θέματα του φοιτητικού κινήματος.

Οι πρυτανικές αρχές δήλωσαν σχετικά ότι: «Από την πρώτη ώρα έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προφορικώς και εγγράφως, ώστε να υπάρξει λύση του ζητήματος. Μας προβληματίζει όμως η παράταση της εκκρεμότητας εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας», είπαν οι πρυτανικές αρχές και κάλεσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα το πρωί στα Προπύλαια.

Μετά τις ενέργειες των πρυτανικών αρχών, ακολούθησε εισαγγελική εντολή προς τις αστυνομικές αρχές για εφαρμογή του νόμου και της αυτόφωρης διαδικασίας σε ό,τι αφορά την κατάληψη.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Αττικής του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) δηλώνει για το θέμα: «Οι ενέργειες που έγιναν τις τελευταίες μέρες στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ και αυτά τα αιτήματα δεν έχουν καμία σχέση με τους συλλόγους μας, με το φοιτητικό και το ευρύτερα λαϊκό κίνημα. Αυτή η κατάσταση δίνει αφορμή για τη συκοφάντηση των αγώνων μας, των διεκδικήσεών μας ως φοιτητών και δίνει αφορμή στις δυνάμεις καταστολής να επέμβουν στο Πανεπιστήμιό μας. Με αφορμή την εισαγγελική παρέμβαση δηλώνουμε την αντίθεσή μας ώστε να μην υπάρξει καμία αστυνομική παρέμβαση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ