Τετάρτη 1 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΠΡΟΛΗΨΗ & ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ
Σύσκεψη - συζήτηση αύριο Πέμπτη 2 Απρίλη

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του ΠΑΜΕ στην Πρόληψη και την Απεξάρτηση καλεί τους εργαζόμενους στις δομές που σχετίζονται με την τοξικοεξάρτηση σε συζήτηση που θα γίνει αύριο, Πέμπτη 2 Απρίλη, στις 6 το απόγευμα στην οδό Χαλκοκονδύλη 37 (πλατεία Βάθης) στο 2ο όροφο, με στόχο την οργάνωση της δράσης το επόμενο διάστημα.

Επισημαίνοντας ότι και τα νέα μέτρα, ανεξάρτητα από το μείγμα πολιτικής που θα ακολουθηθεί, θα είναι μέτρα που θα τα πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι, αφού και αυτή η κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, η Επιτροπή Αγώνα επισημαίνει σε ανακοίνωσή της: «Σε αυτό το πλαίσιο, καθόλου αθώες ή σε θετική κατεύθυνση δεν μπορεί να θεωρηθούν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για συγχώνευση ΟΚΑΝΑ - ΚΕΘΕΑ ή για "ενιαίο φορέα", όπως ειπώθηκε αργότερα. Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης στις ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίου και στις κατευθύνσεις της ΕΕ αναγκαστικά θα προσδώσουν σε αυτή την "ενοποίηση" χαρακτήρα διαχείρισης του προβλήματος με ακόμα λιγότερους πόρους και θα οδηγήσουν, αφενός σε περαιτέρω απαξίωση της πρόληψης και των "στεγνών" προγραμμάτων, υπέρ μιας πολιτικής μείωσης της βλάβης, και αφετέρου σε μεγαλύτερο χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων».

Η Επιτροπή Αγώνα ξεκαθαρίζει: Ο ενιαίος, αποκλειστικά δημόσιος και δωρεάν φορέας πρόληψης - απεξάρτησης - κοινωνικής επανένταξης, που αποτελεί πάγιο αίτημα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την ενιαία αντιμετώπιση και την ενίσχυση του μετώπου κατά των ναρκωτικών και της εξάρτησης, προϋποθέτει την απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης και την αναγνώριση της απεξάρτησης ως κοινωνικού αγαθού και όχι ως εμπορεύματος που πουλιέται και αγοράζεται στην ελεύθερη αγορά, ασχέτως αν αυτό γίνεται με προδιαγραφές. Την επαρκή χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών όλου του πληθυσμού της χώρας με Κέντρα Πρόληψης και με «στεγνά» προγράμματα. Την εξασφάλιση υψηλών προδιαγραφών για τα προγράμματα της υποκατάστασης, που θα χρησιμοποιούνται μόνο στις περιπτώσεις εκείνες που αυτό κρίνεται επιστημονικά απαραίτητο και πάντα με στόχο την απεξάρτηση από όλες τις ουσίες. Την πρόσληψη επαρκούς αριθμού εργαζομένων πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, που να μπορούν απερίσπαστοι να ασκούν το έργο τους με μέριμνα για τη συνεχή εκπαίδευση και τη βελτίωση των δεξιοτήτων τους. Ολα τα αναγκαία νομικά, οικονομικά και άλλα μέτρα για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση της διαδικασίας της απεξάρτησης και της κοινωνικής επανένταξης των εξαρτημένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ