Τετάρτη 1 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συζήτηση για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσαν οι Τομεακές Οργανώσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ΝΟΠΕ ΑΠΘ της Περιφερειακής Οργάνωσης ΑΕΙ Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, με θέμα «Ουκρανία, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, το τρίγωνο της αστάθειας. Οι σημαίες των ιμπεριαλιστών δεν είναι του λαού». Στην εκδήλωση μίλησε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Αναδείχθηκε η ανάγκη ο λαός να παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στις εν λόγω περιοχές καθώς και τους ανταγωνισμούς που αναπτύσσονται μεταξύ των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και οργανισμών για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, με σκοπό την εξασφάλιση των κερδών των μονοπωλιακών επιχειρήσεων.

Ξεκαθαρίστηκε ο ρόλος που επιδιώκει να παίξει το ελληνικό κράτος και η ελληνική αστική τάξη στους ανταγωνισμούς στην περιοχή και οι κίνδυνοι που κρύβουν αυτές οι επιδιώξεις (π.χ. οι εξελίξεις στο Αιγαίο με την Τουρκία).

Τέλος, αναδείχθηκε ο ρόλος που θα πρέπει να παίξουν ο λαός, η εργατική τάξη και το κίνημά τους. Ρόλος που δεν έχει καμία σχέση με τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, αλλά που έχει να κάνει με την ανάγκη ο λαός να χαράξει τη δικιά του ξέχωρη πορεία ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ