Τετάρτη 6 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 95
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ολοι θέλουν νίκη!

Στο ΟΑΚΑ και οι δυο μονομάχοι διψούν για τους τρεις βαθμούς

Με στόχο τη νίκη και έτοιμες, όπως δήλωσαν στελέχη αμφοτέρων των ομάδων, να την κατακτήσουν, θα παραταχθούν σήμερα στο ΟΑΚΑ Ελλάδα και Αγγλία (9.45μμ, ΕΤ 1). Για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα οι τρεις βαθμοί σημαίνουν διατήρηση των (μαθηματικών) ελπίδων για κατάκτηση της δεύτερης θέσης, ενώ για τους φιλοξενουμένους δυνατότητα κατάληψης (στη συνέχεια) ακόμα και της πρωτιάς.

Ο Β. Δανιήλ επισήμανε πως «το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό, αφού με νίκη μάς δίνεται η ευκαιρία στην ελπίδα» και πρόσθεσε: «Για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε, πρέπει να έχουμε υψηλή απόδοση, ηρεμία, αυτοσυγκέντρωση, σοβαρότητα και πειθαρχία. Στοιχεία που πιστεύω ότι διαθέτουμε. Μπορούμε να κατακτήσουμε τη νίκη σε αυτό το δύσκολο αγώνα, απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα παγκοσμίως». Η νίκη επί της Αλβανίας δεν άλλαξε μόνο το κλίμα στους «γαλανόλευκους» αλλά και τις απόψεις του Δανιήλ. Χτες δε δήλωσε σίγουρος ότι αποχωρεί, αλλά πως «εάν χάσουμε από την Αγγλία, άλλοι θα αποφασίσουν εάν θα παραμείνω ή όχι στην Εθνική. Εάν κερδίσουμε, όμως και διατηρήσουμε τις πιθανότητες για πρόκρισή μας στην τελική φάση, θα παραμείνω μέχρι το επόμενο καλοκαίρι».

Ο Βρύζας δήλωσε πως «η Αγγλία είναι μεγάλη ομάδα αλλά έχουμε τη δυνατότητα να τη νικήσουμε και να ξαναμπούμε στο παιχνίδι της πρόκρισης», ενώ ο Νταμπίζας τόνισε: «Για να πάρουμε τη νίκη δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους αντιπάλους μας ως μονάδες, αλλά να τους δούμε ως ομάδα. Σημασία έχει να μη σκοράρουν και να πετύχουμε γκολ εμείς. Τι σημασία έχει να περιορίσω εγώ τον Μάικλ Οουεν και να δεχτούμε γκολ από άλλον παίκτη».

Από την πλευρά του, ο τεχνικός των «λιονταριών», Σβεν Γκόραν Ερικσον, είπε: «Ολοι οι παίκτες μου είναι σε πολύ καλή κατάσταση και ψυχολογικά και αγωνιστικά. Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι και θα φανεί αν όντως είναι έτσι. Για μας ακολουθούν εξίσου κρίσιμα παιχνίδια, όπως αυτά με τη Φινλανδία και τη Γερμανία. Θα επιδιώξουμε, μέχρι να αντιμετωπίσουμε τους Γερμανούς, να τους έχουμε φτάσει στο βαθμολογικό πίνακα. Θεωρώ ότι στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια παίζουμε καλά, άρα δε νομίζω ότι πρέπει να αλλάξουμε κάτι. Επιμένω όμως στο θέμα της άμυνας, καθώς είναι πολύ σημαντικό σε μία ομάδα. Η Ελλάδα είναι μια ομάδα με καλούς και σημαντικούς παίκτες. Μετά τη νίκη της επί της Αλβανίας, θέλει νίκη με εμάς για να έχει ελπίδες για τη δεύτερη θέση. Στην έδρα της είναι πολύ δυνατή και όλες οι ομάδες δυσκολεύονται όταν έρχονται να παίξουν στην Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ