Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζουν για το εποχικό επίδομα οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων

Εξω από το υπουργείο
Εξω από το υπουργείο
Εξω από το υπουργείο Εργασίας βρέθηκαν ξανά χτες εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και των ναυπηγείων διεκδικώντας την καταβολή του εποχικού επιδόματος σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς, ως ελάχιστη στήριξη απέναντι στην ανεργία και την απληρωσιά που αντιμετωπίζουν. Την κινητοποίηση οργάνωσαν το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας και το Σωματείο των Ναυπηγοξυλουργών ενώ συμμετείχαν τα Σωματεία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας. Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα τους εξέφρασε ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου και στη συνέχεια με τον υφυπουργό, Βασίλη Κεγκέρογλου. Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα υπογράψει την Κοινή Υπουργική Απόφαση που απαιτείται και θα τη στείλει στο υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας όμως παράλληλα ότι είναι το υπουργείο Οικονομικών που πρέπει να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του μέτρου. Είχαν προηγηθεί η θετική απόφαση του ΟΑΕΔ αλλά και η κοροϊδία από τη μεριά του υπουργείου, που για μέρες παρέπεμπε τα σωματεία από τον έναν στο άλλο αρμόδιο, στην οποία οι εργαζόμενοι απάντησαν με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες. Με τον ίδιο τρόπο είναι αποφασισμένοι να απαντήσουν σε αντίστοιχη προσπάθεια να γίνουν «μπαλάκι» ανάμεσα στα υπουργεία, συνεχίζοντας μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, υπογράμμισε πως η κινητοποίηση για το εποχικό επίδομα πρέπει να αφήσει παρακαταθήκη στους επόμενους αγώνες τη σφυρηλάτηση της ενότητας των εργαζομένων στα ναυπηγεία, το συμπέρασμα πως κάθε χώρος δεν πρέπει να διεκδικεί μόνος του, αποκομμένος από τους άλλους, αλλά με τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και ενότητα.

Φτάνοντας έξω από το υπουργείο, με πορεία από την Ομόνοια, οι μεταλλεργάτες συνάντησαν τη διαμαρτυρία του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπορικής Τράπεζας που βρισκόταν σε εξέλιξη, για τα αναδρομικά που οφείλει το επικουρικό ταμείο του ΙΚΑ σε 9.000 συνταξιούχους. «Εδώ, εδώ μ' αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δε ζούμε με 400 ευρώ», ήταν το σύνθημα με το οποίο τους υποδέχθηκαν οι συνταξιούχοι. Το Συνδικάτο Μετάλλου έδωσε επίσης το «παρών» στη συγκέντρωση των εργαζομένων στα λιμάνια της χώρας, στην πλατεία Κλαυθμώνος, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στην απεργία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ