Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία χτες στα λιμάνια της χώρας

Συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας. Αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υποδομών, με πρώτους στη λίστα τους Οργανισμούς Λιμένα Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) έγινε στην πλατεία Κλαυθμώνος με τη συμμετοχή εργαζομένων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, του Βόλου, και ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Οικονομικών. Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσαν οι δυνάμεις της «Δημοκρατικής Ενότητας Λιμανιών», που στηρίζονται από το ΠΑΜΕ. Στο πλευρό των απεργών βρέθηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Νίκος Ξουράφης. Επίσης, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Πειραιά, και τον Γιώργο Τούσσα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τους απεργούς σε όλα τα λιμάνια της χώρας χαιρέτισε ο Γ. Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στη συγκέντρωση. «Το ΚΚΕ στέκεται αλληλέγγυο, ρίχνει όλες του τις δυνάμεις στη μάχη για να μην ξεπουληθούν τα λιμάνια της χώρας (...) στη μάχη για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική», σημείωσε. Τόνισε ότι η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, στην οποία προχωρά η συγκυβέρνηση με το ΤΑΙΠΕΔ και το «πράσινο φως» της ΕΕ, πρέπει να πάρει απάντηση. «Να ριχτούμε στη μάχη μαζί με τους άλλους κλάδους που βρίσκονται σε διαδικασία ανάπτυξης αγώνων, για να μην ξεπουληθούν τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, οι δημόσιες υποδομές Ενέργειας και άλλοι στρατηγικής σημασίας κλάδοι της οικονομίας της χώρας στα μονοπώλια», υπογράμμισε και κάλεσε σε ενίσχυση της αντιμονοπωλιακής - αντικαπιταλιστικής πάλης, σε διαμόρφωση όρων λαϊκής συμμαχίας, για λιμάνια αποκλειστικά δημόσια και στην υπηρεσία του λαού. Με αφορμή την κινητοποίηση μαθητών και σπουδαστών που ξεκίνησε παράλληλα λίγα μέτρα μακριά, χαιρέτισε τον αγώνα τους και αναφέρθηκε στην ανάγκη το εργατικό - λαϊκό κίνημα να μεταλαμπαδεύσει την πείρα που έχει από τους αγώνες και στη νέα γενιά της εργατικής τάξης.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, Νίκος Ξουράφης, στο χαιρετισμό του σημείωσε: «Είναι ανάγκη να υπάρξει ακόμα καλύτερος συντονισμός όλων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων που πλήττονται από την πολιτική υπέρ των μονοπωλίων, ιδιαίτερα προχωρώντας προς την πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 27 Νοέμβρη, αξιοποιώντας το μήνυμα που έστειλαν από το πανελλαδικό συλλαλητήριο, το περασμένο Σάββατο, χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και αγρότες: "Φτάνει πια. Δεν πάει άλλο!"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σκληρή μάχη ενάντια στην εργοδοσία και τα τσιράκια της (2011-12-02 00:00:00.0)
Λιμάνια περιουσία λαϊκή και όχι ιδιοκτησία καπιταλιστική (2011-06-01 00:00:00.0)
«Ντύθηκε» με τα λάβαρα της εργατιάς (2010-05-04 00:00:00.0)
Πανεργατικό μέτωπο στην πολιτική των μονοπωλίων (2006-12-05 00:00:00.0)
Δικαστική κάλυψη στο αντεργατικό μακελειό (2005-07-05 00:00:00.0)
Στρατοκρατούμενο το λιμάνι (2002-05-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ