Τρίτη 11 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στη μάχη της απεργίας με «όπλο» τη δυναμική του πανελλαδικού συλλαλητηρίου

Στο έδαφος της επιτυχίας του πανελλαδικού συλλαλητηρίου της 1ης Νοέμβρη, δεκάδες σωματεία σχεδιάζουν τη δράση τους με το βλέμμα στραμμένο στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 27 Νοέμβρη και τη συγκέντρωση στις 11 π.μ., στην Ομόνοια. Με στόχο να συνεχιστούν τα βήματα που καταγράφηκαν στην κινητοποίηση εργαζομένων και ανέργων, ως αποτέλεσμα της δουλειάς τους για το πανελλαδικό συλλαλητήριο, να δοθεί συνέχεια στο θετικό κλίμα και την αγωνιστική διάθεση που δημιουργήθηκε, να γίνει «όπλο» η πείρα από τον τρόπο δουλειάς, την αναμέτρηση με τις δυσκολίες αλλά και τα συμπεράσματα για το ρόλο του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, τα σωματεία παίρνουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία και ανεβάζουν τον πήχη των απαιτήσεων από τη δράση τους για την επιτυχία της.

«Η προετοιμασία του συλλαλητηρίου έφερε στο προσκήνιο για μια ακόμη φορά την ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και την ανάγκη να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την κατάσταση στα χέρια τους αναδεικνύοντας τον ύπουλο ρόλο που παίζουν οι κυβερνητικοί - εργοδοτικοί συνδικαλιστές και στο χώρο των τραπεζών», τονίζει στην ανακοίνωσή του μπροστά στην απεργία το Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού. Ακόμα προσθέτει: «Οι εργαζόμενοι όλου του κλάδου θα πρέπει τώρα να συσπειρωθούν στο Κλαδικό Σωματείο, να οργανώσουν τον αγώνα τους διεκδικώντας τη ζωή που τους ανήκει, απορρίπτοντας κάθε φωνή που καλλιεργεί την αναμονή και την παραίτηση. Δε θα ανεχτούμε να ζούμε μια ζωή χωρίς δικαιώματα, με το φόβο της ανεργίας να μας ακολουθεί, με την εργοδοτική τρομοκρατία και την απειλή της απόλυσης πάνω από το κεφάλι μας».

Σε οργανωτική σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας, αύριο, Τετάρτη, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21) καλούν όλους τους εν ενεργεία ναυτεργάτες, τους συνταξιούχους και τους σπουδαστές της Ναυτικής Εκπαίδευσης, τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών.

Να συνεδριάσουν άμεσα τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων Εργαζομένων στον όμιλο ΟΑΣΑ για να αποφασίσουν 24ωρη απεργία στις 27 Νοέμβρη, ζητά με επιστολή της η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ. Σε ό,τι αφορά το ζήτημα μεταφοράς των διαδηλωτών στο κέντρο της Αθήνας σημειώνει ότι «μπορούμε να το λύσουμε με απεργιακά οχήματα κατά μήκος των αξόνων του Λεκανοπεδίου και προς το κέντρο. Σε αυτήν την κατεύθυνση διαθέτουμε όλους τους οδηγούς από τις επιτροπές του ΠΑΜΕ στον κάθε χώρο δουλειάς».

Σε εκτίμηση της δίμηνης καμπάνιας δράσης με αιχμή την ανεργία και σε αποφάσεις για κλιμάκωση μπροστά στην απεργία, προχώρησε την περασμένη Παρασκευή η Γραμματεία Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΜΕ: «Πήραν αποφάσεις τα ΕΚ Αγρινίου και Μεσολογγίου, τα σωματεία - μέλη τους που οργάνωσαν τη δράση τους με συσκέψεις, συνελεύσεις, εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και κλάδους και στους χώρους κατοικίας. Το άνοιγμα αυτό της δράσης πρέπει να συνεχιστεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο στις 17 Νοέμβρη και να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 27 Νοέμβρη, παίρνοντας μέρος στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ».

«Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις με μεγαλύτερη επιμονή και αποφασιστικότητα να βρεθούν στους κλάδους, στις επιχειρήσεις, να ενημερώσουν τους εργάτες και τις εργάτριες, να μπουν μπροστά για να σηκωθεί άνεμος διεκδικήσεων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς», αναφέρει η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση στις 27 Νοέμβρη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.

Αντίστοιχα, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος αναφέρει: «Εχουμε μπροστά μας μια δύσκολη μάχη, αλλά βγαίνουμε από μια μάχη που έδωσε αισιόδοξα μηνύματα. Ανεβάζουμε τον πήχη των απαιτήσεων από τη δουλειά μας. Μέσα από συσκέψεις, εξορμήσεις να φτάσουμε σε κάθε συνάδελφο με το μήνυμα "Δεν πάει άλλο - Οργανωνόμαστε - Παλεύουμε - Απεργούμε την 27η Νοέμβρη"». Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος προχωρά στην ετήσια Τακτική του Συνέλευση, αύριο, Τετάρτη.

Η απεργία στις 27 Νοέμβρη και η οργάνωση της πάλης των εργαζομένων του κλάδου θα βρεθούν στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης που οργανώνει το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ», αύριο, Τετάρτη 12 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ