Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία στη «Φειδάς» για την απληρωσιά

Η στάση της κυβέρνησης σιγοντάρει την εργοδοσία

Από προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση στα τέλη Σεπτέμβρη
Από προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση στα τέλη Σεπτέμβρη
Σε απεργία προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο υποδηματοποιίας «Φειδάς». Διεκδικούν την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλει η εργοδοσία και αντιδρούν στο καθεστώς της εκ περιτροπής εργασίας που έχει επιβληθεί. Την απεργία προκήρυξε το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, που έγινε με μαζική συμμετοχή την περασμένη βδομάδα. Επίσης, αποφασίστηκαν τρίωρες στάσεις εργασίας (12 - 3 μ.μ.) από σήμερα Τετάρτη, έως και την Παρασκευή.

Οι εργαζόμενοι έχουν καταθέσει αίτημα στην εργοδοσία για άμεση εξόφληση των μισθών Ιούνη και Ιούλη, ενώ ζητούν να δεσμευτεί για την αποπληρωμή των υπόλοιπων δεδουλευμένων. Αντί για αυτά, όπως εξηγεί ο Γιάννης Καρανικόλας, μέλος της διοίκησης του κλαδικού Συνδικάτου και εργαζόμενος στην επιχείρηση, η εργοδοσία κατέβαλε το 1/3 του ενός μήνα, δηλαδή μόλις 4 μεροκάματα με δεδομένο ότι ισχύει η εκ περιτροπής εργασία. Από την προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση, στα τέλη Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα, η κατάσταση έχει χειροτερεύσει. Στους μήνες της απληρωσιάς προστέθηκε άλλος ένας, φτάνοντας τους 5, ενώ τα έξοδα των εργαζομένων συνεχίζουν να «τρέχουν», τα χρωστούμενα ενοίκια και λογαριασμοί συσσωρεύονται για δεκάδες οικογένειες.

Ο Γ. Καρανικόλας επισημαίνει πως οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ζήσουν με αυτά τα ψίχουλα και προσθέτει πως δεν πρέπει να τρέφουν καμία αυταπάτη ότι με τα δάνεια που ενδεχομένως εξασφαλίσει η επιχείρηση μπορεί να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Υπενθυμίζει πως οι εργαζόμενοι με την υποστήριξη του κλαδικού Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας έχουν ζητήσει τριμερή, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, η οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους και την Πέμπτη προγραμματίζουν νέα Γενική Συνέλευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ