Παρασκευή 21 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Διπλή επιτυχία

Διπλή επιτυχία για τις ελληνικές ομάδες στην Ευρωλίγκα περιλάμβανε η 6η αγωνιστική των ομίλων αφού Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κατάφεραν να επικρατήσουν της Βαλένθια εντός και της Τούροφ στην Πολωνία αντίστοιχα.

Στο ΣΕΦ έστω και εάν αυτή τη φορά το αήττητο του κινδύνεψε πιο σοβαρά απ' την αρχή της διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός κατάφερε τελικά με φινάλε - θρίλερ να νικήσει την Βαλένθια με 77 - 76 φθάνοντας στο απόλυτο 6 στα 6 στον όμιλο αλλά και να σφραγίσει ουσιαστικά από χθες την πρόκριση στο ΤΟΠ - 16. Αυτή πάντως φέρει και την υπογραφή του Βασίλη Σπανούλη (κορυφαίος χθες με 15π) όπου με τέσσερις καθοριστικούς πόντους στα τελευταία 30`` ένα τρίποντο (έγραψε το 76 - 75) και μια εύστοχη βολή στο φινάλε ήταν αυτός που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Μέχρι τότε το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με τους δύο αντιπάλους να εναλλάσονται στην πρωτοπορία του σκορ χωρίς καμία όμως να μπορεί να τη διατηρήσει αφού και οι δύο απώλεσαν διψήφια διαφορά 10π (33 - 21 στο 12` και 40 - 28 στο 16` ο Ολυμπιακός (54 - 64 στο 31` η Βαλένθια). Τα αμυντικά προβλήματα που οδήγησαν στην έλλειψη λύσεων για να σταματήσουν τα άτου της Βαλένθια (Ντούμπλεβιτς, Νέντοβιτς ) ήταν χθες το προβληματικό σημείο των «ερυθρολεύκων» που χαρακτηρίστηκαν από διακυμάνσεις στην απόδοση τους.

Στην Πολωνία χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη εκτός έδρας νίκη για φέτος αφού επιβλήθηκε της Τούροφ με 79 - 69. Οι «πράσινοι» που προηγήθηκαν και με 21π διαφορά (78-57) έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση και καλή αμυντική λειτουργία, ανέβασαν ρυθμό στο β` μέρος κάνοντας πιο εύκολα τα πράγματα για αυτούς. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το χαλάρωμα του Παναθηναϊκού στα τελευταία λεπτά και τις πολλες αλλαγές του Ιβάνοβιτς για να μειώσουν την διαφορά. Κορυφαίος για το «τριφύλλι» ήταν ο Μαυροκεφαλίδης με 21π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ