Τρίτη 25 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Σύλληψη Σόκρατες για φοροδιαφυγή

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.--

Στη σύλληψη του 57χρονου πρώην πρωθυπουργού Ζοζέ Σόκρατες προχώρησαν οι πορτογαλικές αρχές το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στο πλαίσιο έρευνας για φορολογική απάτη, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Στο επίκεντρο των ερευνών έχουν τεθεί υψηλά χρηματικά ποσά που μεταφέρθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του Σόκρατες, χωρίς να δικαιολογούνται από τη φορολογική του δήλωση.

Ο σοσιαλδημοκράτης Σόκρατες ήταν πρωθυπουργός για το χρονικό διάστημα 2005 - 2011, όταν στην κυβέρνηση βρισκόταν το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS).

Ο νέος γενικός γραμματέας του PS, Αντόνιο Κόστα, επιχείρησε να τηρήσει αποστάσεις σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να συγχέουμε τα προσωπικά συναισθήματα της αλληλεγγύης και της φιλίας με την πολιτική δράση του PS, η οποία πρέπει να συνεχιστεί».

Η εμπλοκή κορυφαίων στελεχών αστικών κομμάτων σε υποθέσεις υπεξαίρεσης μαύρου χρήματος δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, αφού η διαφθορά είναι βασικό σύμπτωμα του καπιταλισμού και το πολιτικό προσωπικό των μονοπωλίων είναι τμήμα της τάξης που θησαυρίζει από παρασιτικές δραστηριότητες και πάνω απ' όλα την εκμετάλλευση των εργατών. Δεν πρόκειται δηλαδή για καμιά «εξαίρεση», όπως προσπάθησαν να πείσουν όσοι εμφανίστηκαν δήθεν οργισμένοι και έκπληκτοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ