Τρίτη 25 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ετοιμάζουν νέα «πακέτα» - δώρα για το κεφάλαιο

ΠΑΡΙΣΙ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Μέτρα που θα δώσουν νέα ώθηση στην ανάπτυξη Γαλλίας και Γερμανίας αναμένεται να περιλαμβάνει έκθεση που συντάχθηκε μετά από αίτημα των δύο κυβερνήσεων, στο πλαίσιο κατάρτισης των νέων γύρων αντιλαϊκών επιθέσεων.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Ντερ Σπίγκελ», η έκθεση προβλέπει «μεταξύ άλλων την ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας στη Γαλλία, καθώς και τη χαλάρωση του 35ώρου σε πολυάριθμους τομείς. Εξάλλου, το κείμενο καλεί να υπάρξει πάγωμα μισθών για μια περίοδο τριών ετών, ώστε να καταστούν οι γαλλικές επιχειρήσεις πιο ανταγωνιστικές». Σημειώνουμε ότι μόλις πριν από λίγες μέρες, ο υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν τόνιζε ότι πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη «ελαστικοποίηση» και ότι τα σημερινά ωράρια εργασίας στη Γαλλία δίνουν στους επενδυτές την εντύπωση ότι είναι μια χώρα «που δε θέλει να δουλέψει».

Οσον αφορά τη Γερμανία, η έκθεση συνιστά μεταξύ άλλων διπλασιασμό των επενδύσεων για τις υποδομές και πρόσθετες δαπάνες ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2018, έναντι των 10 δισ. ευρώ που προβλέπεται σήμερα.

Σύμφωνα με τη γαλλική οικονομική εφημερίδα «Λεζ Εκο» οι νέες προτάσεις αναμένεται να παρουσιαστούν επίσημα μεθαύριο Πέμπτη. Χτες, εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών έλεγε ότι «δεν πρόκειται για προτάσεις της γαλλικής και της γερμανικής κυβέρνησης, αλλά για μια έκθεση δύο οικονομολόγων». Ωστόσο, ανεξάρτητα από τον τρόπο και το χρόνο που τα νέα αντιλαϊκά μέτρα θα «σερβιριστούν», αυτά είναι δεδομένα, σε κάθε χώρα - μέλος στο πλαίσιο και της «δημοσιονομικής προσαρμογής» που φαίνεται να είναι βασική αφετηρία και για τη συγκεκριμένη έκθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ