Κυριακή 7 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΜΕΛΟΣ
Με όπλο τη λαϊκή θέληση και δράση θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό

Δήλωση του δημάρχου Καισαριανής στο «Ριζοσπάστη» με αφορμή την εκλογική νίκη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» την περασμένη Κυριακή

Eurokinissi

Η επικράτηση του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην επανάληψη του β' γύρου την προηγούμενη Κυριακή και η ανάδειξη ενός ακόμα δημάρχου κομμουνιστή στην ιστορική πόλη της Καισαριανής είναι άλλη μια νίκη για το λαϊκό κίνημα.

Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει σήμερα δήλωση του νέου δημάρχου Καισαριανής Ηλία Σταμέλου:

«Την προηγούμενη Κυριακή, ο λαός της Καισαριανής έκανε άλλο ένα βήμα αντίστασης και διεκδίκησης, πάλης για τη ζωή και το μέλλον του. Η ανάδειξη της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε δημοτική αρχή με την επικράτησή της στην εκλογική μάχη δείχνει τη θέληση του λαού της Καισαριανής να αποκτήσει δημοτική αρχή στήριγμα στην πάλη τους και όχι μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας.

Ως συνδυασμός του ΚΚΕ, πιστεύουμε στην ανυποχώρητη πάλη και μας δίνεται η ευκαιρία να πρωτοστατήσουμε στη λαϊκή διεκδίκηση για να καλυτερέψει, όσο περνά από το χέρι μας, η ζωή του εργάτη, του άνεργου, του φτωχού επαγγελματία και των οικογενειών τους. Από την πρώτη στιγμή, πριν εκλεγούμε αλλά και το βράδυ της Κυριακής με την ανακοίνωση του αποτελέσματος, δηλώσαμε ότι για να υπηρετήσουμε το στόχο αυτό, θα συγκρουστούμε σε όλα τα επίπεδα με την κεντρική πολιτική εξουσία και τους μηχανισμούς της. Σε αυτή την κατεύθυνση θα ζητήσουμε τη στήριξη του λαού της Καισαριανής μαζί με το λαϊκό κίνημα και τις αγωνιστικές δημοτικές αρχές της Πάτρας, της Πετρούπολης, του Χαϊδαρίου και της Ικαρίας.

Στην εκλογική μάχη είχαμε απέναντί μας τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Απέδειξαν και εδώ ότι δεν αποτελούν φιλολαϊκή λύση, όπως το αποδεικνύουν στην Περιφέρεια Αττικής και στο συνδικαλιστικό κίνημα. Και έχει για εμάς σημασία το ότι ο λαός τους καταψήφισε στην Καισαριανή. Είναι κι αυτό ένα μικρό δείγμα χειραφέτησης, απάντηση στις δυνάμεις που θέλουν στριμωγμένο το λαό, να τρέφεται με αυταπάτες για κάλπικες λύσεις. Ειδικά τώρα που έρχονται πιο δύσκολες μέρες για τους εργαζόμενους όπως το νέο Ασφαλιστικό, ενώ δίνουν και παίρνουν τα διάφορα αντιλαϊκά σενάρια διαχείρισης της ίδιας πολιτικής από τη συγκυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, η λαϊκή νίκη στην Καισαριανή είναι παρακαταθήκη.

Δηλώνουμε ότι την εμπιστοσύνη που μας έδειξε ο λαός θα την αξιοποιήσουμε για να πολλαπλασιάσουμε τη δύναμη της πάλης του. Εχουμε μπροστά μας πολύ δουλειά για να ανταποκριθούμε στα καθήκοντά μας. Θα δώσουμε μάχη για να λειτουργήσουν απρόσκοπτα όλες οι κοινωνικές δομές, όπως οι παιδικοί σταθμοί. Ο προϋπολογισμός θέλουμε να σηματοδοτήσει αυτά που προεκλογικά διακηρύξαμε, τις προσπάθειές μας για την ανακούφιση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Για τους εργαζόμενους του Δήμου το μέτωπο παραμένει ανοιχτό. Δε θα επιτρέψουμε με οποιοδήποτε κόστος την "αξιολόγηση", καθώς είναι το όχημα που θα δικαιολογήσει νέες απολύσεις.

Μετά την ορκωμοσία και την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου, θα υλοποιήσουμε στην πράξη τη συμμετοχή του λαού μέσα από ανοιχτά δημοτικά συμβούλια, συζητήσεις - συνελεύσεις στις γειτονιές, συναντήσεις με φορείς της περιοχής. Θέλουμε να συμβάλουμε στην ενεργοποίηση του λαού. Ετσι θα είναι πιο αποτελεσματική η διεκδίκηση, η αντίσταση στα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή μας.

Ο λαός της Καισαριανής έχει πείρα από αγώνες και μάλιστα επιτυχημένους. Τώρα απέκτησε ένα σημαντικό σύμμαχο και στήριγμα. Με όπλο τη λαϊκή θέληση και δράση θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και θα πετύχουμε!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ