Πέμπτη 11 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Την περαιτέρω σύσφιξη της συνεργασίας των δύο χωρών αναμένεται να αναδείξει η επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί σήμερα στην Ινδία ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Μιλώντας στο ινδικό πρακτορείο (Press Trust of India) ο Πούτιν τόνισε ότι «προσδοκούμε να διασφαλίσουμε το ρόλο μας ως αξιόπιστου προμηθευτή Ενέργειας των ασιατικών αγορών». Στο φόντο της αντιπαράθεσης στην Ουκρανία και των κυρώσεων που ΕΕ - ΗΠΑ «ανταλλάσσουν» με τη Ρωσία, ο Πούτιν επιβεβαίωσε τις επιδιώξεις του ρωσικού κεφαλαίου να αναβαθμίσει τη θέση του στην πολυπληθή και ανερχόμενη νοτιοανατολική Ασία, οικοδομώντας ταυτόχρονα συμμαχίες που θα δώσουν νέα ώθηση στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

«Στοχεύουμε να επικεντρωθούμε στην οικονομική ανάπτυξη της ρωσικής Ανατολικής Σιβηρίας και της ρωσικής Απω Ανατολής και να χτίσουμε νέες υποδομές εκεί», πρόσθεσε ο Ρώσος ηγέτης, εξηγώντας ότι αυτό επιταχύνεται λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική ανάπτυξη των ασιατικών οικονομιών.

Οσον αφορά συγκεκριμένα τη συνεργασία των δύο χωρών, ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι από το 2017 η ινδική αγορά θα αρχίσει να προμηθεύεται ρωσικό φυσικό αέριο, σύμφωνα με ένα συμβόλαιο που υπογράφτηκε το 2012. Μεταξύ άλλων προτάσεων, ιεραρχούνται η προμήθεια ρωσικών «Σουχόι» από την ινδική αγορά, η κατασκευή νέων μονάδων σε ινδικά πυρηνικά εργοστάσια.

Ο Πούτιν ανέφερε επίσης ότι η Ινδία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την υπογραφή Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου με την Ευρασιατική Ενωση που συγκρότησαν οι Ρωσία, Λευκορωσία, Καζακστάν, ενώ υποστήριξε: «Η Ρωσία και η Ινδία έχουν μια τεράστια δυναμική στο διμερές εμπόριο και την οικονομική συνεργασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ