Σάββατο 9 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
Αύριο στην Πέλλα, τη Δευτέρα στη Μεσσηνία

Συλλαλητήριο πραγματοποιούν αύριο το πρωί στην Επισκοπή Νάουσας οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας και Ημαθίας, ενώ το επόμενο βήμα τους αν δε γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους θα είναι ο αποκλεισμός των μεταποιητικών βιομηχανιών. Οπως προειδοποιεί το Συνδικάτο Ροδακινοπαραγωγών Πέλλας - Ημαθίας, οι βιομηχανίες δε θα παραλάβουν ούτε ένα ροδάκινο, αν δεν υπογράψουν με το Συνδικάτο, ανοιχτά τη συμφωνία για μία και ενιαία τιμή στο βιομηχανικό ροδάκινο για τη φετινή παραγωγή. Σημειώνεται ότι στην 1η Ετήσια Σύνοδο των Παραγωγών στα Γιαννιτσά που έγινε τον προηγούμενο μήνα, αποφασίστηκε η τιμή αυτή να είναι 80 δραχμές καθαρά στην τσέπη του παραγωγού, συν οι 16 δραχμές η επιδότηση της ΕΕ.

Μετά τη συγκέντρωση στην Επισκοπή οι αγρότες θα κάνουν πορεία προς το Πλεύρωμα όπου βρίσκονται τα γραφεία της Ενωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος(ΕΚΕ) για να επιδώσουν την τελευταία προειδοποίηση του Συνδικάτου για την τιμή και τους όρους της υπογραφής της συμφωνίας με τους βιομήχανους.

Στην Καλαμάτα

Συλλαλητήριο έξω από τα δικαστήρια της Καλαμάτας διοργανώνει μεθαύριο Δευτέρα στις 9.30 π.μ. η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Μεσσηνίας, την ώρα που εφτά αγωνιστές αγρότες οδηγούνται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, επειδή συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του 1997, στο Σουληνάρι.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα καλεί όλους τους αγρότες της Μεσσηνίας να πάρουν μέρος με τα μηχανήματά τους στο συλλαλητήριο, απαιτώντας την πλήρη και πανηγυρική αθώωση των διωκόμενων αγροτών, αναφέροντας επίσης πως θα γίνει προσυγκέντρωση στις 9 π.μ. στο Ασπρόχωμα. Παράλληλα καλεί κι όλο το λαό της Μεσσηνίας να εκφράσει έμπρακτα τη συμπαράστασή του και να καταδικάσει τη δίωξη. Στην ανακοίνωση ακόμα τονίζεται πως «πρόκειται για δίωξη με στόχο την τρομοκράτηση των αγροτών, για να μη σηκώνουμε κεφάλι στην πολιτική που ερημώνει την ύπαιθρο και μας καταδικάζει στη φτώχεια». Τέλος στην ανακοίνωση αναφέρεται πως στη δίκη θα παραβρεθεί και ο Σταύρος Σκοπελίτης, μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ