Τετάρτη 17 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Οι σπουδαστές απαιτούν λύσεις

Παρέμβαση στη Συνέλευση της διοίκησης του ΤΕΙ Θεσσαλίας, στη Λάρισα, οργάνωσαν χτες οι δυνάμεις του ΜΑΣ, όπου έθεσαν τις διεκδικήσεις που αφορούν στη λειτουργία του Ιδρύματος. Παρόντες στην κινητοποίηση ήταν εκπρόσωποι της Διοικούσας Επιτροπής του νεοϊδρυθέντος Συλλόγου Εστιακών Σπουδαστών του ΤΕΙ, οι οποίοι αναφέρθηκαν, ιδιαίτερα, στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές στις εστίες και λόγω των μεγάλων ελλείψεων, αλλά και εξαιτίας του αναχρονιστικού - αντιδραστικού κανονισμού λειτουργίας τους.

Οι σπουδαστές κατήγγειλαν την πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων για την Παιδεία, σημειώνοντας ότι υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και στάθηκαν στα πολύ μεγάλα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το ΤΕΙ λόγω της υποχρηματοδότησης. Εθεσαν, δε, τα αιτήματα για αύξηση του διδακτικού προσωπικού του Ιδρύματος, απορρόφηση όλων των σπουδαστών που βγαίνουν σε πρακτική άσκηση, δωρεάν σίτιση για όλους τους σπουδαστές, κατάργηση του χαρατσιού που πληρώνουν οι εστιακοί σπουδαστές, αναθεώρηση του αναχρονιστικού κανονισμού της εστίας κ.ά. Κατήγγειλαν ως απαράδεκτη και εκδικητική την απόφαση της διοίκησης για την αποβολή από τις σπουδαστικές εστίες 2 σπουδαστών που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν το χαράτσι διαμονής, καθώς και άλλων 3 σπουδαστών που έκαναν το «έγκλημα» να φέρουν αυτοκίνητο έξω από τις εστίες, κόντρα στον κανονισμό των εστιών, κι αξίωσαν την ανάκλησή της.

Ο πρόεδρος και μέλη της διοίκησης του Ιδρύματος, κάτω και από την πίεση των επιχειρημάτων των σπουδαστών, παραδέχτηκαν ότι λόγω της υποχρηματοδότησης το ΤΕΙ κινδυνεύει να μη λειτουργήσει το 2015. Σε ό,τι αφορά τα συγκεκριμένα αιτήματα που έθεσαν οι σπουδαστές δεν απάντησαν και υποσχέθηκαν ότι θα δοθούν απαντήσεις στην επόμενη Συνέλευση που, όπως είπαν, έχει προγραμματιστεί να γίνει την ερχόμενη Τρίτη, προπαραμονή των Χριστουγέννων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ