Σάββατο 9 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Σε κινητοποιήσεις την ερχόμενη βδομάδα

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι πανεπιστημιακοί γιατροί στο νόμο ισοπέδωσης του δημόσιου συστήματος υγείας, που σύμφωνα με τους πανεπιστημιακούς θίγει ταυτόχρονα και τη διοικητική αυτοτέλεια των πανεπιστημίων, καθώς αναγκάζει τους καθηγητές που απασχολούνται σε πανεπιστημιακές κλινικές να δίνουν λόγο όχι στο πανεπιστήμιο, αλλά στον εκάστοτε μάνατζερ του νοσοκομείου που προβλέπει ο νέος νόμος. Παράλληλα, αντιδρούν στις ρυθμίσεις του νόμου περί αποκλειστικής απασχόλησής τους στις πανεπιστημιακές κλινικές.

Ετσι, οι πανεπιστημιακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν την αποχή από όλες τις δραστηριότητές τους την ερχόμενη βδομάδα. Ανάμεσα στα αιτήματά τους είναι: καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης των φοιτητών, ανθρώπινες συνθήκες νοσηλείας, ενίσχυση των πανεπιστημιακών νοσοκομείων. Η απεργία τους θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή οπότε και θα πραγματοποιήσουν νέα Γενική Συνέλευση για να καθορίσουν την παραπέρα στάση τους.

Σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι πανεπιστημιακοί γιατροί της Αθήνας. Μάλιστα, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθήνας, Γ. Μπαμπινιώτης, σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας ανέφερε ότι η αποκλειστική απασχόληση των πανεπιστημιακών γιατρών «μέσα στα νοσοκομεία κατά τις απογευματινές ώρες με την παρούσα υλικοτεχνική υποδομή είναι για τους παροικούντες της Ιερουσαλήμ μια όλως εξωπραγματική σύλληψη», τόνισε την ανάγκη εξασφάλισης της απαραίτητης υποδομής και ζήτησε τη στήριξη της λειτουργίας νοσοκομείων πραγματικά πανεπιστημιακών, εκφράζοντας παράλληλα φόβους ότι με το υπάρχον νομοσχέδιο οι πανεπιστημιακοί γιατροί θέτονται «υπό διωγμόν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ