Πέμπτη 20 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Σφαγιάζουν τα «τάγματα θανάτου»

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-

Το μόνο τους αδίκημα ήταν ότι ήταν φιλικοί προς τους αντάρτες. Αλλά αυτό ήταν αρκετό για τα «Τάγματα Θανάτου» και τους αφαίρεσαν τη ζωή.

Μέσα σε μία μέρα, 26 νεκροί από τη δράση δεξιών Ομάδων παραστρατιωτικών ομάδων, που δρουν κάτω από την κάλυψη του κυβερνητικού στρατού στην Κολομβία. Τουλάχιστον 26 χωρικοί σφαγιάστηκαν σε δύο ξεχωριστές επιδρομές που πραγματοποίησαν ακροδεξιές παραστρατιωτικές ομάδες. Πρόκειται επί της ουσίας για εκδίκηση και αντεπίθεση των παραστρατιωτικών, αφού οι περιοχές αυτές έγιναν το προηγούμενο τριήμερο θέατρο μαχών και της έντονης δράσης των ανταρτών, όπως ανακοινώθηκε από επίσημες πηγές.

Στην κοινότητα Λα Λόμα, στη βορειοδυτική επαρχία της Αντιόκια, 50 βαριά οπλισμένοι παραστρατιωτικοί με στολές παραλλαγής έσυραν από τα σπίτια τους 19 χωρικούς και, αφού τους έδεσαν πισθάγκωνα, τους εκτέλεσαν μπροστά στο υπόλοιπο χωριό, τόνισαν οι ίδιες πηγές. Σε μία διαφορετική επίθεση σκοτώθηκαν επτά χωρικοί στην περιοχή Εστάδος Ουνίδος της βόρειας επαρχίας Σεσάρ. Συχνά οι δεξιοί παραστρατιωτικοί επιτίθενται εναντίον των αμάχων χωρικών, του οποίους θεωρούν ότι βοηθούν τους αντάρτες των δύο κυριότερων αριστερών κινημάτων, του FARC και του ELN. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν μία ημέρα μετά την επιχείρηση των ανταρτών, που άφησαν στο σκοτάδι μεγάλο μέρος της βορειοδυτικής Κολομβίας, περιλαμβανομένης και της πόλεως Μεντεγίν, ανατινάζοντας 22 πυλώνες μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ