Πέμπτη 20 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΔ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ
Εντονες τριβές με αφορμή το φόνο του Αρκάν

Ομοσπονδιακός υπουργός βλέπει τη μαφία του Μαυροβούνιου πίσω από τη δολοφονία του Αρκάν, ενώ η σερβική κυβέρνηση κατηγορεί την αντιπολίτευση για «πολιτικοποίηση» του ζητήματος προς ίδιον όφελος...

 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-

Σε «διελκυστίνδα» μεταξύ αντιπολίτευσης και σερβικής κυβέρνησης εξελίσσεται η βολιδοσκόπηση απάντησης στο πιο ζέον ερώτημα αυτών των ημερών στο Βελιγράδι: Ποιος βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του 47χρονου Ζέλικο Ραζντάνοβιτς, του διαβόητου Αρκάν.

Χτες, για παράδειγμα, ο ομοσπονδιακός υπουργός Πληροφόρησης, Γκόραν Μάτιτς, επιβεβαίωσε την προχτεσινή είδηση της εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΙΚΑ» λέγοντας ρητώς πως ένα από τα πρόσωπα που συμμετείχαν στη δολοφονία του Αρκάν νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου. Μάλιστα, σε δηλώσεις που έκανε ο υπουργός και δημοσιεύονται στο χτεσινό φύλλο της αγγλόφωνης εφημερίδας «Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν», έχουν ως εξής: «Είμαι ευχαριστημένος γιατί διαθέτουμε την απάντηση στο ερώτημα ποιος δολοφόνησε τον Αρκάν... Ο Αρκάν ήταν απλώς ένας εγκληματίας που δολοφονήθηκε από τη μαφία του Μαυροβουνίου, η οποία θέλει να επιβληθεί στον υπόκοσμο του Βελιγραδίου». Ο Μάτιτς υποστήριξε πως αρκετά έχουν να δουν το φως της δημοσιότητας, αφότου ο τραυματίας συνεργός των ή του δολοφόνου ανακτήσει τις αισθήσεις του και υποβληθεί σε ανακρίσεις...

Επιπλέον, και το περασμένο 24ωρο, η σερβική κυβέρνηση κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι καπηλεύεται το φόνο του Αρκάν προς «ίδιον όφελος», ενώ απέρριψε ως «κακόβουλα» τα σενάρια που φέρουν τους δολοφόνους του Αρκάν να συνδέονται με την κεντρική εξουσία. Ενδεικτικό, σ' αυτό το σημείο, χτεσινό ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΙΚΑ» που θεωρεί πως «η σερβική αντιπολίτευση, αν μη τι άλλο, γελοιοποιήθηκε, υποστηρίζοντας πως οι αρχές τον σκότωσαν επειδή είχε γίνει πολύ ισχυρός και γνώριζε πολλά!».

Μία άλλη εφημερίδα, η «ΜΠΛΙΤΣ» επαναφέρει το σενάριο περί νοσηλείας συνεργού του δολοφόνου του Αρκάν υποστηρίζοντας εντούτοις πως αυτός δε νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου αλλά είναι υπό αστυνομική επιτήρηση στην πόλη Λόζνιτσα της δυτικής Σερβίας. Η «ΜΠΛΙΤΣ» μάλιστα αναφέρει «ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο συνεργός ονομάζεται Ντούσαν Γκάβιτς, 25 χρόνων, από το χωριό Τρμπούνιτσα κοντά στη Λόζνιτσα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ