Σάββατο 20 Δεκέμβρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χριστούγεννα με τον «Καρυοθραύστη»

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε συμπαραγωγή με τη Σχολή Χορού «Ασπα Φούτση», παρουσιάζει τον «Καρυοθραύστη» του Π. Ι. Τσαϊκόφσκι στο Βασιλικό Θέατρο. Από 23 Δεκεμβρίου μέχρι 3 Γενάρη.

Ο Καρυοθραύστης του Τσαϊκόφσκι, έργο απαράμιλλου λυρισμού και ευαισθησίας, είναι η μουσική σύνθεση μιας ονειρώδους και σκοτεινής αφήγησης στη χώρα του φαντασιακού, που είναι πλημμυρισμένη από κούκλες, νύμφες και χιλιάδες λουλούδια. Ενα βράδυ Χριστουγέννων, η νεαρή Κλάρα παίρνει ως δώρο έναν καρυοθραύστη, μια άψυχη μαριονέτα, την οποία κρατά στα χέρια της καθώς αποκοιμιέται. Τότε καταβυθίζεται σε ένα παράξενο όνειρο, όπου δίνουν μάχη μολυβένιοι στρατιώτες, ποντίκια και νυχτερίδες. Με οδηγό το μικρό ξύλινο καρυοθραύστη της, μεταμορφωμένο σε γοητευτικό πρίγκιπα, η Κλάρα έρχεται αντιμέτωπη με τους φόβους και τις αμφιβολίες της αλλά και με καινούργια και άγνωστα συναισθήματα.

Χορογραφίες - Διδασκαλία: Δημήτρης Κυανίδης, Τούλα Πολυδώρου, Μίκα Στεφανάκη, Ασπα Φούτση, Μαριάνθη Ψωματάκη. Επιμέλεια κοστουμιών - σκηνικών: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα, Ράνια Υφαντίδου. Παίζουν: Εύη Μπιμπίλα, Παναγιώτης Περάκης, Χριστίνα Δήμου, Δημήτρης Κυανίδης, Τούλα Πολυδώρου - Καζαντζή, Δήμητρα Πρέκκα, Στέφανος Καλτζίδης. Χορεύουν οι μαθητές της Σχολής Χορού «Ασπα Φούτση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ