Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Επιθέσεις εναντίον αστυνομικών

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Η ατιμωρησία της αστυνομικής αυθαιρεσίας και οι διακρίσεις σε βάρος των Αφροαμερικανών φαίνεται πως τροφοδοτεί το φαύλο κύκλο των φονικών επιθέσεων στις ΗΠΑ, με θύματα αυτή τη φορά τρεις αστυνομικούς σε Νέα Υόρκη και Φλόριντα.

Ως δράστης του διπλού φονικού σε βάρος δύο αστυνομικών την Κυριακή στη Νέα Υόρκη φέρεται ο 28χρονος Ισμαήλ Μπρίνσλεϊ που εμφανίζεται να το έπραξε σε αντίποινα για τους αδικοσκοτωμένους Αφροαμερικανούς Μάικλ Μπράουν και Ερικ Γκάρνερ. Ο Μπρίνσλεϊ επιτέθηκε με ημιαυτόματο όπλο, χωρίς την παραμικρή πρόκληση, στους αστυνομικούς, Ράφαελ Ράμος (40 ετών) και Ουεντζιάν Λου (32 ετών) ενώ βρίσκονταν μέσα στο περιπολικό τους σε περιοχή του Μπρούκλιν. Ο δράστης διέφυγε προς έναν κοντινό σταθμό του μετρό, όπου έστρεψε το όπλο προς το κεφάλι του και αυτοκτόνησε.

Οι αρχές δήλωσαν ότι οι δολοφονίες των δύο αστυνομικών δεν συνδέονται με τρομοκρατικό χτύπημα. Λίγες ώρες μετά, στην περιοχή Τάρπον της Φλόριντα, ακολούθησε και τρίτη φονική επίθεση σε βάρος αστυνομικού. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, όλα άρχισαν όταν ένας άγνωστος χτυπούσε βίαια τις πόρτες των σπιτιών. Η αστυνομία, που ειδοποιήθηκε, έφτασε στο σημείο, ώσπου ο δράστης άνοιξε πυρ, σκοτώνοντας τον 45χρονο αστυνομικό, Τσαρλς Κόντεκ. Ο δράστης, στην προσπάθειά του να διαφύγει, ενεπλάκη σε τροχαίο και συνελήφθη, δίχως να αποκαλυφθούν άμεσα άλλες λεπτομέρειες.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα από τη Χαβάη όπου κάνει διακοπές καταδίκασε τις φονικές επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ