Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η χτεσινή ψηφοφορία

Από τους 299 βουλευτές που συμμετείχαν στη χτεσινή δεύτερη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, 168 ψήφισαν υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα και 131 «παρών» (δεν προβλέπονται «κατά»), οπότε, όπως ήταν από τα πριν βέβαιο, δεν εκλέχθηκε ΠτΔ (αφού στην πρώτη και τη δεύτερη ψηφοφορία απαιτούνται 200 ψήφοι υπέρ του υποψηφίου).

Στην πρώτη ψηφοφορία υπέρ του Στ. Δήμα είχαν ψηφίσει 160 βουλευτές: Οι 155 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και 5 «ανεξάρτητοι» (Σπ. Λυκούδης, Γρ. Ψαριανός, Χρ. Αηδόνης, Κ. Μάρκου, Γ. Νταβρής). Οι 8 επιπλέον ψήφοι που μέτρησε χτες η υποψηφιότητα Δήμα προέρχονται από 4 «ανεξάρτητους» που την πρώτη φορά είχαν ψηφίσει «παρών» (Π. Μελάς, Γ. Κουράκου, Β. Οικονόμου, Μ. Ιατρίδη) και 4 «ανεξάρτητους» που δε συμμετείχαν στην πρώτη ψηφοφορία (Κ. Γιοβανόπουλος, Γ. Κασαπίδης και οι πρώην χρυσαυγίτες Στ. Μπούκουρας και Χρ. Αλεξόπουλος).

Απούσα από τη χτεσινή ψηφοφορία ήταν η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μ. Κόλλια - Τσαρουχά, η οποία με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής απέδωσε την απουσία της σε λόγους υγείας και δήλωσε ότι αν ήταν παρούσα θα ψήφιζε «παρών».

Η τρίτη ψηφοφορία θα γίνει στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 29/12. Αυτή τη φορά απαιτούνται 180 βουλευτές για την εκλογή ΠτΔ. Αν και στην τρίτη ψηφοφορία δεν εκλεγεί Πρόεδρος, τότε μέσα σε 10 μέρες προκηρύσσονται βουλευτικές εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ