Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Από την «κατάργηση των μνημονίων»... στη «λαϊκή εντολή για διαπραγμάτευση»

Και εκλογική προετοιμασία με αντιπαραθέσεις

Ανακυκλώνοντας γνωστές αυταπάτες που το κόμμα του συστηματικά καλλιεργεί στο λαό, σύμφωνα με τις οποίες για την αλλαγή σελίδας στη ζωή του αρκεί η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση του τόπου, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, σχολίασε το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας λέγοντας: «Ούτε η Βουλή, ούτε ο λαός πρόκειται να δώσουν λευκή επιταγή στον κ. Σαμαρά να συνεχίσει τα μνημόνια και να εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα της λιτότητας, που κόβουν συντάξεις, ακριβαίνουν φάρμακα, λεηλατούν την κοινωνία. Με την καινούργια χρονιά η χώρα μας θα γυρίσει σελίδα, με δημοκρατία, με ισχυρή λαϊκή εντολή για πραγματική διαπραγμάτευση, με αισιοδοξία, θα τα καταφέρουμε».

Στην πραγματικότητα, αποπροσανατολίζοντας το λαό από την πραγματική αιτία των προβλημάτων του, χρεώνει τα δρομολογημένα αντιλαϊκά μέτρα που πηγάζουν κατευθείαν από τη στρατηγική των μονοπωλίων και της ΕΕ, στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό που υπηρετούν αυτήν ακριβώς τη στρατηγική.

Η πραγματικότητα μακράν απέχει, όπως άλλωστε προκύπτει κι από τη δήλωση του Αλ. Τσίπρα χτες. Η ισχυρή λαϊκή εντολή για κατάργηση των μνημονίων για την οποία μιλούσαν μέχρι πρότινος, έγινε αίφνης εντολή για διαπραγμάτευση, η οποία παραπέμπει σε μια αντιλαϊκή συμφωνία διευθέτησης του χρέους, ώστε να εξοικονομηθούν πόροι για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης.

Στο φόντο των εξελίξεων και της χτεσινής μέρας, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται για εκλογές, κρατώντας πάντα μια επιφύλαξη για την περίπτωση που η κυβέρνηση «κρύβει άσους στο μανίκι της», όπως λένε κορυφαία του στελέχη. Χτες, με αντικείμενο την εκλογική προετοιμασία του κόμματος συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία. Σύμφωνα με πληροφορίες κλείστηκε ραντεβού Τσίπρα - Κουβέλη μετά την τρίτη ψηφοφορία για ΠτΔ, όπου αναλόγως και της έκβασής της, αναμένεται να επισημοποιηθεί η συνεργασία των δύο κομμάτων.

Πάντως, οι συνεργασίες και η διαδικασία συγκρότησης των ψηφοδελτίων προκαλούν αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι λίγοι αυτοί που αντιδρούν στη συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και με παράγοντες του αστικού πολιτικού συστήματος, καθώς η παρουσία τους στα ψηφοδέλτια διαλύει τις ελπίδες τους για μια θέση στην επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Η σχετική αντιπαράθεση αναμένεται να εκδηλωθεί και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί γρήγορα, αν το αποτέλεσμα της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή ΠτΔ αποβεί άκαρπο και προκηρυχτούν εκλογές. Η ηγεσία του κόμματος πάντως έχει κάνει καθαρό ότι θα προχωρήσει τις αποφάσεις της για «διεύρυνση», παρά κι ενάντια σε αντιδράσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκινάει η διαδικασία των διερευνητικών εντολών (2023-05-22 00:00:00.0)
Κοινός στόχος ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η κυβερνητική σταθερότητα (2019-10-25 00:00:00.0)
Οχημα ικανοποίησης αναγκών του κεφαλαίου και χειραγώγησης του λαού η αναθεώρηση (2019-03-15 00:00:00.0)
Τον Προκόπη Παυλόπουλο προτείνει η κυβέρνηση (2015-02-18 00:00:00.0)
Στις 25 Γενάρη οι βουλευτικές εκλογές (2014-12-30 00:00:00.0)
Αποπροσανατολιστική κοκορομαχία με στόχο το λαό (2014-10-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ