Σάββατο 3 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΗ ΑΕ - «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»
Συνεχίζεται η αναμεταξύ τους κόντρα

Ακόμα πιο φτηνό ρεύμα απαιτούν οι βιομήχανοι, «ανάγκη» που έχουν σπεύσει να «αναγνωρίσουν» τόσο η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ
Ακόμα πιο φτηνό ρεύμα απαιτούν οι βιομήχανοι, «ανάγκη» που έχουν σπεύσει να «αναγνωρίσουν» τόσο η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ
Δεν αρκούν στην «Αλουμίνιον της Ελλάδος» (εταιρεία συμφερόντων Μυτηλιναίου) οι ήδη πολύ χαμηλές χρεώσεις ηλεκτρικού ρεύματος που παρέχει η ΔΕΗ για τους «μεγάλους» πελάτες της, οπότε αποφάσισε να μην υπογράψει τη νέα σύμβαση προμήθειας που ισχύει από 1/1/2014. Ετσι χτες η ΔΕΗ απέστειλε εξώδικο προς τον ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Δικτύου Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), με το οποίο καλεί σε απενεργοποίηση των μετρητών της στην «ΑτΕ», υλοποιώντας την απόφαση της πρόσφατης γενικής της συνέλευσης.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΔΕΗ είχε δοθεί προθεσμία έως τις 31 Δεκέμβρη στις δύο επιχειρήσεις (ΛΑΡΚΟ και «Αλουμίνιον») που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης και δεν είχαν υπογράψει σύμβαση με τη ΔΕΗ για τους όρους τιμολόγησης, να προσέλθουν για υπογραφή. Προσήλθε μόνο η ΛΑΡΚΟ, με την οποία συμφωνήθηκε και ο τρόπος διευθέτησης των χρεών της τα οποία ανέρχονται σχεδόν στα 150 εκατ. ευρώ.

Ειδικά για την «ΑτΕ», η χτεσινή ανακοίνωση της ΔΕΗ αναφέρει ότι «πλέον αποτελεί τη μοναδική επιχείρηση Υψηλής Τάσης που δεν προσήλθε για την υπογραφή σύμβασης προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας και δεν αποδέχεται τους όρους τιμολόγησης», με αποτέλεσμα «η ΔΕΗ ΑΕ με εξώδικη δήλωση - διαμαρτυρία, έδωσε εντολή στον ΑΔΜΗΕ, να προβεί στην απενεργοποίηση των μετρητών φορτίου της...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ