Παρασκευή 9 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΝΑΡΗΣ 2015
Γιάννης Ντουνιαδάκης

Απόστρατος υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, συνεργαζόμενος, υποψήφιος στην Α' Πειραιά

Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Πηγαίνοντας προς την κάλπη νομίζω είναι βασικό για τον απλό άνθρωπο του λαού να έχει ξεκαθαρίσει στο μυαλό του ποιο κόμμα είναι έμπρακτα με το λαό και ποιο με τα μεγάλα συμφέροντα. Το ΚΚΕ, 96 χρόνια τώρα, έχει αποδείξει ότι αγωνίζεται για τα συμφέροντα του λαού, του εργαζόμενου, του αγρότη, του συνταξιούχου, εκείνου που είναι πάντα ο ριγμένος μέσα στον άδικο κόσμο που ζούμε.

Περνώντας στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, το ΚΚΕ, καθαρά και ξάστερα, έχει στόχο την αποδέσμευση της χώρας τόσο από την ΕΕ όσο και από το ΝΑΤΟ. Πρόκειται για ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που έχουν απλωθεί στρατιωτικά σε όλη τη Γη. Στο όνομα δήθεν της ειρήνης και της δημοκρατίας αιματοκυλούν λαούς και λαούς. Εχουν στόχο να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα των δικών τους μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων απέναντι στους αντίστοιχους των αντιπάλων τους. Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, τους έδωσαν γην και ύδωρ. Ξένα στρατεύματα, πλοία και αεροσκάφη χρησιμοποιούν τη χώρα ως ορμητήριο για να μακελέψουν λαούς για τους οποίους ο ελληνικός τρέφει φιλικά αισθήματα, διακινδυνεύοντας η χώρα να μετατραπεί σε στόχο τυχόν αντεπιθέσεων.

Αραγε ο ελληνικός λαός ωφελήθηκε από την αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε πολέμους σαν αυτούς; Εκείνοι πάντως που σίγουρα κέρδισαν, εξασφαλίζοντας κάποιο κομμάτι από την ανοικοδόμηση κατεστραμμένων χωρών, είναι οι μεγαλοεργολάβοι και άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Κάτι τέτοιο όμως δεν μπορεί να λέγεται «εθνικό» συμφέρον, όπως το έχει βαφτίσει η ελληνική αστική τάξη, αλλά απλά μερίδιο από το μεγάλο φαγοπότι που ακολουθεί κάθε επέμβαση. Ουσιαστικά, δηλαδή, έχομε Ενοπλες Δυνάμεις (ΕΔ), τις εξοπλίζουμε και τις συντηρούμε γι' αυτού του είδους το «εθνικό» συμφέρον. Μας λένε ότι με τη συμμετοχή ελληνικών ΕΔ σε στρατιωτικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, εξυπηρετείται η άμυνα της χώρας. Είναι όμως σήμερα εξασφαλισμένα τα κυριαρχικά δικαιώματα και τα σύνορα στον αέρα και στη θάλασσα ή η κυριαρχία σε νησίδες; Αλλά μήπως όταν οι φρεγάτες ή άλλες στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται όπου ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ προστάζουν, τρεις μέρες δρόμο από το Αιγαίο, είναι διαθέσιμες για την άμυνα των συνόρων της χώρας;

Η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή δείχνει ότι οι κίνδυνοι για ένα γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο και για εμπλοκή της χώρας, μέσω ΝΑΤΟ - ΕΕ, όλο και μεγαλώνουν. Δεν αποκλείεται επίσης και ένας τοπικός πόλεμος. Το ΚΚΕ είναι το μόνο από τα πολιτικά κόμματα που «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου». Η ιστορική πείρα από τη Μικρά Ασία και την Κύπρο πρέπει να βάλει σε σκέψεις κάθε γνήσιο πατριώτη. Η πείρα αυτή δείχνει τι επιφυλάσσουν για το λαό τα σχέδια της ελληνικής αστικής τάξης και των κομμάτων της σε σύγκρουση με αντίστοιχα συμφέροντα και επιδιώξεις άλλων αστικών δυνάμεων.

Συνοψίζοντας, η πάλη για την υπεράσπιση των συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, από τη σκοπιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, δεν έχει καμία σχέση με την υπεράσπιση των σχεδίων του ενός ή άλλου ιμπεριαλιστικού πόλου, της κερδοφορίας του ενός ή του άλλου μονοπωλιακού ομίλου. Καλούμε τους συναδέλφους, εν ενεργεία και αποστράτους, με αίσθημα ευθύνης και συναίσθηση καθήκοντος απέναντι στο λαό και την πατρίδα να προβληματιστούν με βάση όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω και να ψηφίσουν το κόμμα του λαού και των πατριωτικών αγώνων, το ΚΚΕ!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο λαός να εναντιωθεί στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την εμπλοκή της Ελλάδας (2018-03-02 00:00:00.0)
Συναντήσεις του ΚΚΕ με Ενώσεις Στρατιωτικών (2018-01-30 00:00:00.0)
Με τα λεφτά και το αίμα του λαού τα δισεκατομμύρια των εξοπλισμών και η συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις (2017-03-29 00:00:00.0)
ΟΧΙ στους υπουργούς πολέμου της Ευρωπαϊκής Ενωσης (2003-03-12 00:00:00.0)
ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΞΗ Η ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ (1999-04-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ