Τρίτη 12 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΑΛΙΑΔΑ
«Αγωνιζόμαστε και τραγουδάμε»...

Συγκέντρωση και συναυλία στην πλατεία Αγίου Αθανασίου διοργάνωσε την προηγούμενη Παρασκευή η Επιτροπή Ειρήνης Αμαλιάδας, με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου. Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτέλεσε ευκαιρία για τον κόσμο που την παρακολούθησε να ενημερωθεί για τα μεγάλα θέματα της εποχής και συγχρόνως έδωσε την ευκαιρία στην Επιτροπή Ειρήνης να διακηρύξει γι' άλλη μια φορά τις θέσεις της για την ειρήνη στα πολύπαθα Βαλκάνια.

Με φόντο την πολεμική ατμόσφαιρα στα Σκόπια, την τακτική των γειτόνων μας στο Αιγαίο και τις βλέψεις του «UCK» προς το Νότο, οι ομιλητές που πήραν το λόγο στην εκδήλωση έδωσαν το στίγμα της σημερινής καταστάσης και έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα προς τους παρευρισκόμενους ότι «κανένας πολίτης σήμερα στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη και τον κόσμο δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος».

Συγκεκριμένα, μίλησαν η Γιώτα Μπελεγρή εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης, ο απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας και μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ) Χρήστος Ανδρεόπουλος, ενώ κεντρικός εισηγητής ήταν ο αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Στρατής Κουνιάς, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέδειξε την ανάγκη της λαϊκής συσπείρωσης και του αγώνα, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πριν τα μαύρα σύννεφα έρθουν και σε μας, ας συσπειρωθούμε γύρω από τις γραμμές του συνεπούς κινήματος ειρήνης, να αντισταθούμε συλλογικά. Μόνο η σωστή ενημέρωση και η μαζική κινητοποίηση των ίδιων των ανθρώπων μπορεί να ανατρέψει τις ισχύουσες καταστάσεις και να δρομολογήσει αλλαγές προς όφελος της κοινωνίας».

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν και η παρέμβαση του εκπροσώπου του ΚΕΘΑ, που έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους σκοπούς που εξυπηρετούν περιοχές της Πελοποννήσου, για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Τόνισε ότι το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας είναι «το μεγαλύτερο κέντρο ανεφοδιασμού των αεροπορικών δυνάμεων της λυκοσυμμαχίας, για επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής». Επισήμανε, ότι ο Κυπαρισσιακός Κόλπος «έχει γίνει μόνιμο πεδίο αποβατικών ασκήσεων, για να ασκούνται οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις επέμβασης, σε περιοχές που μοιάζουν πολύ με τις ακτές της Αδριατικής, χώρου απαραίτητου για επιχειρήσεις στα Βαλκάνια». Τέλος, αναφέρθηκε στην πυρηνική βάση του Αραξου, την οποία και χαρακτήρισε «μεγάλη νάρκη στα θεμέλια της εθνικής άμυνας της χώρας, εδώ και 35 χρόνια»...

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία από συγκρότημα ντόπιων καλλιτεχνών και με το κοινό να σιγοτραγουδά, γνωστά και αγαπημένα τραγούδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ