Τρίτη 12 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θα απομακρυνθεί το πεδίο βολής Ασκού;

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης σχετικά με το πεδίο βολής Ασκού στο Νομό Θεσσαλονίκης και την ανησυχία που έχει προκληθεί στους κατοίκους της περιοχής για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας τους.

Ολόκληρο το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: «Στις 17 Μαΐου 2001 έληξε η άσκηση "Σάρισα 2001", στα πλαίσια της οποίας χρησιμοποιήθηκε και το πεδίο βολής του Ασκού στο Νομό Θεσσαλονίκης. Λίγες μέρες μετά οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκουν στα χωράφια τους διάσπαρτα βλήματα, γεγονός που τους προκαλεί φόβο. Εξάλλου πρόκειται για ένα φαινόμενο που το ζουν εδώ και πολλά χρόνια κάθε φορά που χρησιμοποιείται το συγκεκριμένο πεδίο βολής. Οι φόβοι τους εντείνονται από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο πεδίο βολής χρησιμοποιήθηκε και κατά τη διάρκεια της ΝΑΤΟικής άσκησης "Dynamic Mix". Οι κάτοικοι φοβούνται ότι στα πλαίσια της ΝΑΤΟικής άσκησης χρησιμοποιήθηκαν και βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου.

Επίσης οι φόβοι εντείνονται από τα πολλαπλά κρούσματα λευχαιμίας που παρατηρούνται στην περιοχή.

Επειδή η συνεχής χρήση του συγκεκριμένου πεδίου βολής δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων της περιοχής.

Ερωτάται ο κ. υπουργός ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την απομάκρυνση του πεδίου βολής Ασκού του Νομού Θεσσαλονίκης και ώσπου να γίνει αυτό, πώς θα διασφαλίσει την προστασία και την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων της περιοχής;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ