Πέμπτη 15 Γενάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΗΤΗ
Νύχτα αγωνίας από την κακοκαιρία

Νύχτα αγωνίας προκάλεσε η κακοκαιρία σε περιοχές της Κρήτης. Από τις συνεχείς σφοδρές καταιγίδες επλήγη περισσότερο ο Νομός Ηρακλείου, ενώ ακόμα δεν έχει φανεί το μέγεθος των ζημιών τόσο στο ζωικό κεφάλαιο όσο και στις καλλιέργειες. Κλιμάκιο της ΚΟ Ηρακλείου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή και δημοτικό σύμβουλο Μανώλη Συντυχάκη, πραγματοποίησε χτες περιοδεία στις πλημμυρόπληκτες περιοχές.

Η καταστροφή στις καλλιέργειες στην περιοχή του πρώην Δήμου Τεμένους είναι τεράστια. Χωράφια, αμπέλια και λιόφυτα έχουν κυριολεκτικά βυθιστεί στο νερό, στη λάσπη και τα μπάζα, ενώ μεγάλο μέρος του αγροτικού οδικού δικτύου δεν υπάρχει. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογες είναι οι εικόνες και σε περιοχές των Δήμων Μινώα Πεδιάδας, Γόρτυνας και Φαιστού, χωρίς ωστόσο ακόμα κανένας να είναι σε θέση να κάνει εκτιμήσεις, καθώς είναι αδύνατο να προσεγγισθούν πολλά σημεία. Οι ισχυρές καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν προβλήματα και στο οδικό δίκτυο του νησιού, όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγους μήνες οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με το ΚΚΕ στο Δήμο Ηρακλείου προκάλεσαν συζήτηση για την αντιπλημμυρική προστασία και το σχεδιασμό όλων των απαιτούμενων μέτρων για την προστασία των δημοτών και του δομημένου περιβάλλοντος. Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν καθησυχαστική και βεβαίωνε διά στόματος του αντιδημάρχου των Τεχνικών Υπηρεσιών ότι ο μηχανισμός του Δήμου Ηρακλείου είναι γνώστης του θέματος και έτοιμος για την αντιμετώπιση ακραίων φυσικών φαινομένων. Προχτές, αποδείχτηκε αυτός ο ισχυρισμός του Δήμου Ηρακλείου ένα μεγάλο ψέμα. Μετά από μια ισχυρή και πολύωρη βροχόπτωση κατέρρευσε ένα τμήμα υδροτεχνικού έργου στην κοίτη του χείμαρρου Ποτάμι στην περιοχή Κάμπος Αγιου Σύλλα με αποτέλεσμα τουλάχιστον έξι σπίτια και πολλές επιχειρήσεις στην περιοχή Δρακουλιάρη να πλημμυρίσουν. Λίγα χιλιόμετρα παρακάτω η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης - Αποχέτευσης Δήμου Ηρακλείου έχει υποστεί με το ίδιο πλημμυρικό κύμα σοβαρές ζημιές στη μονάδα βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων και αναγκάστηκε να σταματήσει τη λειτουργία του. Κατά τη διάρκεια των δύσκολων ωρών που πέρασαν προχτές το βράδυ, άνθρωποι κινδύνευσαν, κυρίως στο Ηράκλειο, καθώς εγκλωβίστηκαν από τους χειμάρρους μέσα στα αυτοκίνητά τους, ακόμη και στα σπίτια τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σοβαρά προβλήματα από κατολισθήσεις βράχων (2024-05-11 00:00:00.0)
Ξανά προβλήματα από την κακοκαιρία (2020-07-07 00:00:00.0)
Μεγάλες ζημιές στην Ηλεία (2019-11-22 00:00:00.0)
Τρίτος νεκρός μέσα σε δέκα μέρες (2010-10-30 00:00:00.0)
Νεκρή 73χρονη από την κακοκαιρία (2004-11-09 00:00:00.0)
"Αλωνίζουν" οι πλημμύρες (1999-09-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ