Σάββατο 17 Γενάρη 2015 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απολύσεις στην ΒΕΜΕΚΕΠ στο Βόλο

Στην απόλυση δύο εργαζομένων προχώρησε η επιχείρηση ΒΕΜΕΚΕΠ στο Βόλο, ενώ απειλεί και με άλλες απολύσεις. Οι δυο απολυμένοι συμμετείχαν μαζί με όλους τους συναδέλφους τους στην πανελλαδική απεργία στις 27 Νοέμβρη 2014. Παράλληλα, η εργοδοσία άρχισε να επιβάλει μονομερώς άδειες στους εργαζόμενους, απέλυσε συμβασιούχους και προειδοποιεί πως θα προχωρήσει και σε «εκ περιτροπής» εργασία.

Αμεση ήταν η αντίδραση του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας». Σε τριμερή συνάντηση που έγινε στην Επιθεώρηση Εργασίας, το Συνδικάτο επέμεινε να μην αποδεχτεί η Διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου τα μέτρα της εργοδοσίας και το Σωματείο να μην μπει σε διάλογο για το πώς θα σφαχτούν οι εργαζόμενοι, «είτε με το τσεκούρι είτε με το μαχαίρι».

Από τη μεριά της, η εργοδοσία επέμεινε στην πρότασή της για άδειες, στη συνέχεια εκ περιτροπής εργασία «και μετά βλέπουμε». Την επόμενη μέρα, ο πρόεδρος του κλαδικού Συνδικάτου και συνδικαλιστική αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ συναντήθηκαν με την εργοδοσία και απαίτησαν την επαναπρόσληψη των εργαζομένων, προειδοποιώντας για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Να σημειωθεί, τέλος, ότι η διοίκηση του επιχειρησιακού σωματείου δεν επέτρεψε στον πρόεδρο του Συνδικάτου και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Μετάλλου να μιλήσει στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ