Τρίτη 3 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποίηση ενάντια σε απόλυση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υποκατάστημα της αλυσίδας «Todaylicious» στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και πορεία στους δρόμους της πόλης πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών και Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ).

Το Συνδικάτο διαμαρτύρεται για την απόλυση εργαζόμενης, ύστερα από τη συμμετοχή της στην απεργία στις 27 Νοέμβρη και απαιτεί την άμεση ανάκλησή της. Στη διάρκεια της κινητοποίησης έγινε συνάντηση με εκπρόσωπο της επιχείρησης, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι η εργαζόμενη θα συνεχίσει τη δουλειά της. Σήμερα, αναμένεται να γίνει τριμερής συνάντηση αλλά και ξεχωριστή συνάντηση της εργοδοσίας με την εργαζόμενη.

Απολύσεις στο ΔΗΠΕΘΕ Βόλου

Συνεχίζοντας την πολιτική της προκατόχου της, η νέα δημοτική αρχή Μπέου στο Βόλο ξεκινάει - σύμφωνα με δημοσιεύματα σε τοπικά ΜΜΕ - τις διοικητικές διαδικασίες για την απόλυση και των 7 εργαζομένων που είχαν απομείνει στο «ΔΟΕΠΑΠ - ΔΗΠΕΘΕ» του δήμου, μετά τις απολύσεις των συναδέλφων τους που είχαν προηγηθεί επί δημαρχίας Σκοτινιώτη. Οι 7 εναπομείναντες εργαζόμενοι, μετά από συνδικαλιστικές και πολιτικές παρεμβάσεις και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2012, είχαν πετύχει τη μεταφορά τους σε προσωποπαγείς θέσεις, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου. Τώρα, όμως, με πρόταση του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, προωθείται η απόλυσή τους και κινδυνεύουν κι αυτοί να πεταχτούν στον Καιάδα της ανεργίας.

Σε επερώτηση που κατέθεσαν γι' αυτό το θέμα οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου τονίζεται: «Η δημοτική αρχή Βόλου έχει σοβαρές πολιτικές ευθύνες, αφού από την πρώτη στιγμή, με βάση και τις νέες εξελίξεις, δε φρόντισε να παρέμβει για να υπερασπιστεί το δικαίωμα, όχι μόνο αυτών των επτά εργαζομένων για να κρατήσουν τις θέσεις τους, αλλά και των υπολοίπων που ήδη απολύθηκαν ώστε να επαναπροσληφθούν. Αντίθετα, με τη στάση της, λειτουργώντας ως μακρύ χέρι στην εφαρμογή της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει καθημερινά τα εργασιακά δικαιώματα, ενεργεί ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εμπαιγμός των σχολικών φυλάκων από τη δημοτική αρχή Βόλου (2021-07-09 00:00:00.0)
Συνέχεια στις παρεμβάσεις για το 5ήμερο στις φαρμακαποθήκες (2021-01-08 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις Συνδικάτων ενάντια σε απολύσεις (2017-12-21 00:00:00.0)
«Απαντά» με συκοφαντίες στις σοβαρές καταγγελίες του κλαδικού Συνδικάτου (2017-10-18 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στις απολύσεις (2017-01-05 00:00:00.0)
Συνεχίζουν και στην Αττική (2010-12-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ