Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παρεμβάσεις Συνδικάτων ενάντια σε απολύσεις

Μαζική κινητοποίηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου πραγματοποίησε προχτές το Σωματείο Εργαζομένων στα ξενοδοχεία «Amilia Mare» και «Paradise Village» του ομίλου «Aldemar». Μαζί με εργαζόμενους και συνδικαλιστές άλλων κλάδων απαίτησαν να πάρει η εργοδοσία πίσω τις απολύσεις στις οποίες έχει προχωρήσει τις τελευταίες μέρες.

Αφού κατήγγειλε τη στάση της επιχείρησης, το Σωματείο ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση. Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα, με το οποίο «καταδικάζει ομόφωνα και κατηγορηματικά» τις απολύσεις, ζητά την ανάκλησή τους, ενώ επίσης ζητά «να μπει τέλος στην παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης του Σωματείου».

Μέχρι στιγμής, απολύσεις έχουν κοινοποιηθεί με δικαστικό κλητήρα σε έξι εργαζόμενους, φημολογείται ωστόσο ότι τα σχέδια της επιχείρησης δεν σταματούν εδώ. Οπως επισημαίνει το Σωματείο, οι περισσότεροι είναι εργαζόμενοι που δεν έσκυψαν το κεφάλι στις αξιώσεις της εργοδοσίας, ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται και μία έγκυος. Μετά από αίτημά του, έχει οριστεί τριμερής συνάντηση στις 28 Δεκέμβρη στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Την αλληλεγγύη και την υποστήριξή του στον αγώνα ενάντια στις απολύσεις εκφράζει το επιχειρησιακό Σωματείο στο ξενοδοχείο «Mira Mare Wonderland».

Παράσταση διαμαρτυρίας στην «Intralot»

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στις συνεχιζόμενες απολύσεις εργαζομένων της «Intralot» πραγματοποίησε χτες το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής, στο κτίριο της «Intralot» στην Παιανία.

Οπως καταγγέλλει το ΣΕΤΗΠ, από τον Σεπτέμβρη μέχρι τώρα έχουν γίνει 30 απολύσεις εργαζομένων.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, τα μέλη του ΣΕΤΗΠ μοίρασαν την ανακοίνωση του Συνδικάτου για τις εξελίξεις στην «Intralot». Το Συνδικάτο ζήτησε, επίσης, να οριστούν συναντήσεις με τη διοίκηση της εταιρείας, αλλά και με το επιχειρησιακό σωματείο, προκειμένου να πάρει θέση για τις απολύσεις και την εντατικοποίηση της εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ