Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Θετικά αποτελέσματα που φανερώνουν σημαντικές δυνατότητες

Ενθαρρυντικές διεργασίες και προοπτικές φανερώνει η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων στις αρχαιρεσίες μια σειράς σωματείων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα. Ξεχωριστή σημασία έχουν η αύξηση της συμμετοχής και το αποτέλεσμα των εκλογών σε συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και τα οποία έχουν πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη αγώνων, εστιών αντίστασης σε κλάδους και μεγάλους χώρους δουλειάς, ενάντια στην εντεινόμενη επίθεση της εργοδοσίας, ενάντια στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης προς όφελος του κεφαλαίου.

Μεταξύ αυτών των συνδικαλιστικών οργανώσεων, είναι το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας και το Συνδικάτο Εργαζομένων στα Τρόφιμα και Ποτά Εύβοιας - Βοιωτίας, τα οποία στις πρόσφατες αρχαιρεσίες τους μέτρησαν εκατοντάδες νέες ψήφους εργαζομένων.

Το πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους, το κάλεσμα οργάνωσης και συσπείρωσης συνδυάστηκαν από τα συνδικάτα με την ανάπτυξη πλούσιας αγωνιστικής δράσης σε χώρους δουλειάς, με την προετοιμασία της πρόσφατης απεργιακής μάχης, η οποία δόθηκε με σημαντική επιτυχία στους χώρους ευθύνης τους.

Καθεμιά από τις ψήφους που καταγράφηκαν στο αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών είναι αποτέλεσμα της επίμονης και ακούραστης δράσης των Συνδικάτων. Της προσπάθειας οργάνωσης των εργαζομένων, κόντρα στα μεροκάματα - ψίχουλα, στα ωράρια - λάστιχο, στις ατομικές συμβάσεις. Της παρέμβασης στους ανέργους, με αιτήματα και διεκδικήσεις για την προστασία και την ανακούφισή τους. Του ανοίγματος στους μετανάστες εργάτες που δουλεύουν κάτω από συνθήκες ακόμα μεγαλύτερης εκμετάλλευσης και τρομοκρατίας.

Με παρακαταθήκη το θετικό εκλογικό αποτέλεσμα, τα δύο Συνδικάτα πλέον σχεδιάζουν και υλοποιούν τα επόμενα βήματα της δράσης τους, για να ανέβει η συσπείρωση των εργαζομένων, για την άνοδο των αγώνων και το πέρασμα στην αντεπίθεση. Σε αυτό το πλαίσιο, δηλώνουν ετοιμότητα για νέΘετικά αποα απεργιακή κινητοποίηση μπροστά στα αναμενόμενα αντιλαϊκά μέτρα και το νέο χτύπημα στην απεργία που φέρνει η κυβέρνηση, ενώ δίνουν συνέχεια στις πρωτοβουλίες τους με αίτημα την υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις.

Πλευρές αυτής της θετικής πείρας, που φανερώνει συνολικότερα σημαντικές δυνατότητες για να μετρηθούν βήματα στην υπόθεση της ανασύνταξης και της αλλαγής συσχετισμών, παρουσιάζει σήμερα ο «Ριζοσπάστης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενθαρρυντικά αποτελέσματα φανερώνουν διεργασίες και νέες δυνατότητες (2024-01-13 00:00:00.0)
Στη μάχη για την ενίσχυση των γραμμών τους και την οργάνωση του αγώνα (2021-06-24 00:00:00.0)
Νέα εμπόδια στην απεργία και ένταση των μηχανισμών χειραγώγησης των συνδικάτων (2019-08-13 00:00:00.0)
Να δυναμώσουν οι αγωνιστικές εστίες μπροστά στη νέα απεργία (2015-11-21 00:00:00.0)
Συνδικάτο «όπλο» των οικοδόμων (2014-10-14 00:00:00.0)
Αύξησε τις δυνάμεις του το ΠΑΜΕ (2006-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ