Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ
«Παιχνίδι» με όλους για τα συμφέροντα του κεφαλαίου

Κάλεσμα συστράτευσης κάτω από τη σημαία της διαπραγμάτευσης για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, απηύθυνε στο λαό ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένος, μιλώντας χτες στον «ΑΝΤ1». «Θέλουμε ο ελληνικός λαός να είναι ενωμένος για να μπορεί να διαπραγματευτεί», δήλωσε, υποσχόμενος ...χάντρες και καθρεφτάκια, όπως διαύγεια και διαφάνεια με άνοιγμα «όλων των φακέλων» στο υπουργείο του, αλλά και «εθνική κυριαρχία», την ώρα που υποκλινόταν στα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τις λυκοσυμμαχίες τους, όπως το ΝΑΤΟ.

Ο Π. Καμμένος επικρότησε την παρέμβαση των ΗΠΑ στη διαμάχη για το μείγμα διαχείρισης στην ΕΕ και εξωραΐζοντας τα κίνητρά της, ανέφερε ότι «σε λίγες ώρες έρχεται με εντολή του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα μεγάλο κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών ακριβώς για τα οικονομικά, να βοηθήσει την Ελλάδα να ξεκαθαρίσει ότι εδώ πέρα τραβάμε έναν καινούριο δρόμο».

Πρόσθεσε δε ότι για την κυβέρνηση προέχει «το συμφέρον της πατρίδας», δηλαδή του κεφαλαίου κι αυτό υπηρετεί αφήνοντας ανοιχτές τις πόρτες για κολεγιές με τη Ρωσία, αλλά και «παραμένοντας στο ΝΑΤΟ, σεβόμενοι τη Συμμαχία και τις συμφωνίες που έχουμε». Στο πλαίσιο αυτό ενέταξε, εξάλλου, τα χτεσινά του ραντεβού με τους πρέσβεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Βαρουφάκη για τον τρόπο διευθέτησης του χρέους υποστήριξε ότι είτε κούρεμα είτε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής το «αποτέλεσμα» μετράει, προφανώς για το κεφάλαιο, όταν ο λαός και σε κάθε περίπτωση θα κληθεί να πληρώνει στο διηνεκές ένα χρέος που δεν προκάλεσε.

Τέλος, υπενθύμισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι το κόμμα του θα ψηφίσει τα νομοσχέδια με τα οποία συμφωνεί και «αν ένα νομοσχέδιο είναι αντίθετο προς τις αρχές και ιδίως τις "κόκκινες γραμμές" μας, δεν θα το ψηφίσουμε ... οι δύο εταίροι θα πρέπει δημόσια να συμφωνούν ή να διαφωνούν. Εάν διαφωνούμε θα καταψηφίζουμε». Σαν τέτοια «κόκκινη γραμμή» πρόβαλε την εναντίωση των ΑΝΕΛ στην απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί ή μεγαλώσει στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ