Πέμπτη 5 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Προχωρούν οι πυραυλάκατοι - βουλιάζουν οι εργαζόμενοι

Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας επισκέφτηκε χτες ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευ. Αποστολάκης, προκειμένου να ενημερωθεί από τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και τη Διοίκηση των ναυπηγείων για την πρόοδο των εργασιών ολοκλήρωσης της πυραυλακάτου ΡΙΤΣΟΣ καθώς και για την πρόοδο της επισκευής της πυραυλακάτου ΜΥΚΟΝΙΟΣ.

Κατά πληροφορίες από το ΓΕΝ, η ΡΙΤΣΟΣ αναμένεται σύντομα να ενταχθεί στο Πολεμικό Ναυτικό, ενώ η ΜΥΚΟΝΙΟΣ μεταφέρθηκε πρόσφατα στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, όπου ήδη έχουν αναληφθεί οι εργασίες στο πλοίο.

Ενώ, βέβαια, προχωρούν οι εργασίες με τη σκληρή δουλειά των εργαζομένων, η εργοδοσία συνεχίζει, και επί κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, να τους οφείλει μισθούς άνω των εννέα μηνών, για τους οποίους η εταιρεία, με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας του σωματείου (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ), κατέβαλε ένα ελάχιστο «έναντι».

Σε αυτήν τη βάση, η «Συσπείρωση Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας» (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ), καλεί τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα ώστε να αναλάβουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες. «Δεν θα ανεχτούμε και να είμαστε απλήρωτοι και να μας τρομοκρατούν. Καμία ανοχή, εμείς δεν θα ζήσουμε με τα ψίχουλα», τονίζει στην ανακοίνωσή της, ενώ αναδεικνύει τις ευθύνες της πλειοψηφίας του σωματείου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) για την ανοχή της απέναντι την απληρωσιά και καλεί τους εργαζόμενους «να βγάλουν συμπεράσματα για τη στάση των άλλων δύο παρατάξεων, εκείνων των συνδικαλιστών που κρεμόντουσαν από τα κάγκελα και έλεγαν ότι δεν μπαίνουμε για δουλειά απλήρωτοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ