Πέμπτη 5 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το θεμιτό ποσοστό κερδοφορίας

«Οι Ελληνες καρκινοπαθείς που αναγκάστηκαν να διακόψουν τη θεραπεία τους τα τελευταία χρόνια, επειδή δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στο υπέρογκο κόστος της, είναι μάρτυρες της κρίσης που βιώνουμε και μέτρο της ικανότητάς μας να την αντιμετωπίσουμε», αναφέρει σε χτεσινή δήλωσή του ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, με αφορμή τη χτεσινή Παγκόσμια Μέρα κατά του Καρκίνου.

Και η δήλωση καταλήγει: «Η νέα κυβέρνηση θα αγωνιστεί μαζί με τους ασθενείς, τους συγγενείς τους, τους επαγγελματίες της Υγείας, αλλά και όλο τον ελληνικό λαό για το αυτονόητο: Το θεμιτό ποσοστό της εταιρικής κερδοφορίας καθορίζεται από την πρώτιστη κοινωνική ανάγκη, που δεν είναι άλλη από τη διασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Ο υπουργός Υγείας ομολογεί το αυτονόητο: Οτι οι καρκινοπαθείς - όπως και οι άλλοι ασθενείς - παρά τις «αγωνιστικές» δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, θα συνεχίσουν να υφίστανται τις επιπτώσεις του εμπορευματοποιημένου συστήματος Υγείας και οι ίδιοι θα αποτελούν πηγή κερδοφορίας - άλλοτε με θεμιτό και άλλοτε με αθέμιτο ποσοστό. Αυτό έχει σημασία και όχι τα μεγέθη των ποσοστών της κερδοφορίας. Αυτά ορίζονται με επιχειρηματικά κριτήρια και όχι κοινωνικά. Κέρδος και Υγεία είναι ασύμβατα μεγέθη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ