Πέμπτη 14 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ
Ορατός ο νέος κίνδυνος ΝΑΤΟικής επέμβασης!

Ματαίωση της πολιτικής λύσης και τη συνέχιση του πολέμου έχει στόχο η πολιτική των ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ σημειώνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ). Η ανακοίνωση επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Οι δραματικές εξελίξεις στην ΠΓΔΜ φέρνουν ακόμη πιο κοντά την πιθανότητα γενικότερης αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια. Ο κίνδυνος νέας ΝΑΤΟικής επέμβασης αλλά και εμπλοκής και άλλων κρατών των Βαλκανίων είναι ορατός και άμεσος.

Ο πόλεμος που άρχισε με ευθύνη των ΗΠΑ και της ΕΕ επεκτείνεται και παρά τις διακηρύξεις των ΝΑΤΟικών ιθυνόντων, στην πράξη η ιμπεριαλιστική παρέμβαση έχει στόχο τη ματαίωση πολιτικής λύσης και τη συνέχιση του πολέμου. Η ανοχή και στήριξη του «UCK» από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, η χρησιμοποίησή του σαν μοχλό πίεσης και αποσταθεροποίησης, έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση νέων προβλημάτων που αφορούν και την Ελλάδα. Είναι προφανές πως οι ιμπεριαλιστές προωθούν τη διαμόρφωση νέων συνόρων στα Βαλκάνια, τα οποία όμως θα χαραχτούν μέσα από το αίμα των λαών της Βαλκανικής.

Η ελληνική κυβέρνηση συμμέτοχος και συνεργός στα εγκληματικά σχέδια έχει τεράστιες ευθύνες όχι μόνον για τη σημερινή κατάσταση, αλλά και για τις σοβαρότατες συνέπειες που μπορεί να προκύψουν από τη γενίκευση της κρίσης και την αλλαγή των συνόρων.

Οι πολεμικές κραυγές του υπουργού Εξωτερικών για άμεση επέμβαση και οι δηλώσεις του υπουργού Αμυνας για ελληνική συμμετοχή σε αυτή, εξυπηρετούν τα γενικότερα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Οι ίδιες οι εξελίξεις αποδεικνύουν πως η ΝΑΤΟική επέμβαση και κατοχή στην περιοχή όχι μόνο δε διασφάλισε την ειρήνη, αλλά αποτελεί τη μόνιμη εστία πολέμου και αναταραχών στα Βαλκάνια.

Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει τη βαθιά ανησυχία για τις εξελίξεις και καλεί τις επιτροπές ειρήνης, τις μαζικές οργανώσεις και το λαό σε αγωνιστική επαγρύπνηση και κινητοποίηση. Μόνο ο κοινός αγώνας των βαλκανικών λαών κατά του ΝΑΤΟ και των κυβερνήσεων υποτακτικών του, μπορεί να ματαιώσει τα σχέδια των ιμπεριαλιστών που επιδιώκουν να στρέψουν τον ένα λαό κατά του άλλου, για να μοιράσουν την περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ