Πέμπτη 20 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΣΕ
Εισαγγελική παρέμβαση για τις απευθείας αναθέσεις

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν δημοσιεύματα του Τύπου για κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια στις αποφάσεις της διοίκησης του ΟΣΕ. Η προκαταρκτική εξέταση διατάχτηκε με αφορμή δημοσιεύματα του «Ελεύθερου Τύπου» και της «Βραδυνής», σύμφωνα με τα οποία η διοίκηση του ΟΣΕ προχώρησε σε απευθείας ανάθεση δύο μελετών ύψους 880 εκατ. δραχμών.

Τις καταγγελίες έκανε ο Δ. Καραπάνος, πρώην γενικός διευθυντής του ΟΣΕ και νυν εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού. Ο πρώην γενικός διευθυντής του ΟΣΕ ισχυρίζεται ότι η πρώτη μελέτη ύψους μισού δισ. δραχμές αφορά τη διαμόρφωση του σιδηροδρομικού διαδρόμου μεταξύ Ρέντη και του σταθμού Αθηνών, ενώ η δεύτερη μελέτη από το σταθμό Αθηνών μέχρι το 13ο σιδηροδρομικό χιλιόμετρο στο ύψος του Μενιδίου.

Η πρώτη μελέτη ανατέθηκε στο γραφείο Δοξιάδη, το οποίο έχει περιέλθει πλέον στην ιδιοκτησία της εταιρίας «Metrotech» από τις τάξεις της οποίας προέρχεται ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Γ. Μουρμούρης, ενώ παράλληλα η «Metrotech» συμπεριλαμβάνεται στην ομάδα του project manager της ΕΡΓΟΣΕ, θυγατρική του ΟΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ