Τετάρτη 11 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ
Η διαπραγμάτευση στην ΕΕ δεν είναι «έξοδος του Μεσολογγίου»

Icon

Τον τρόπο με τον οποίο τα αστικά επιτελεία, με εργαλείο τα ΜΜΕ, προσπαθούν να στηρίξουν τη νέα κυβέρνηση, παρουσιάζοντας ως «έξοδο του Μεσολογγίου», όπως είπε, τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης στην ΕΕ και να πείσουν ταυτόχρονα το λαό να ζήσει με τα ψίχουλα, σχολίασε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, χτες από το βήμα της Βουλής, σημειώνοντας ότι «ο ΟΟΣΑ δεν είναι καρυοφύλλι».

Οπως σημείωσε, η ΕΕ δεν είναι «ένα δημοκρατικό όργανο που μας προέκυψε από ιστορική ανάγκη» και δεν μπορεί το ΚΚΕ να μην αποκαλύψει το ρόλο της, αλλά και να επιτρέψει αυτή την πρόκληση, ότι ο λαός πρέπει να νιώθει ικανοποίηση για τα ψίχουλα.

«Δεν μπορεί η συζήτηση εδώ μέσα να γίνεται σε επίπεδο παιδείας και εκπαίδευσης προς τα έξω, για να στηρίξουμε την ΕΕ, για να στηρίξουμε το ΝΑΤΟ» και πρόσθεσε: «Εχω μπροστά μου ένα κείμενο του κ. Βαρουφάκη, δημοσιευμένο στο "PROTAGON". Μιλάει για τη "χαρούμενη" χρεοκοπία. Είναι του Απριλίου του 2010. Και μάλιστα λέει: "Ηρθε η ώρα να αγκαλιάσουμε αυτό που φοβόμαστε". Το 2010 έλεγε: "Δεν είναι κακό πράγμα η χρεοκοπία. Να χρεοκοπήσουμε εδώ και τώρα". Παρακάτω λέει: "Διότι, άμα θα χρεοκοπήσουμε εδώ και τώρα...", "...όταν χρεοκοπήσεις, θα περάσεις άσχημα για πέντε-έξι μήνες και μετά είσαι ό,τι πολυτιμότερο για επενδύσεις"».

«Εντάξει, η κεϋνσιανή αντίληψη είναι "σώστε τον καπιταλισμό από τους καπιταλιστές", όμως δεν μπορεί να καλείτε και το σύνολο του πλήθους να βγει έξω. Κερδίσατε. Δε σας λέει κανένας ότι δεν κερδίσατε. Να χαρείτε. Βεβαίως. Πήρατε την εξουσία. Είναι μια αστική εξουσία. Είναι ένα αστικό εκλογικό σύστημα. Πήρατε 36% συν το μπόνους. Και πήρατε, ενδεχομένως, το αστικό μπόνους, σε ένα αστικό καθεστώς. Και είναι δημοσκοπικό το 70% που σας στηρίζει αυτή τη στιγμή» (...) «Διαβάζω σήμερα από την "ΑΥΓΗ": "Το κείμενο που θα δώσουμε -αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών- δε θα έχει τίποτα το ριζοσπαστικό. Θα είναι ένα κείμενο που θα μοιάζει σαν να κατατέθηκε από δικηγόρο της Νέας Υόρκης" (...) Αν αυτό το γράφει σήμερα η "ΑΥΓΗ", εγώ πρέπει να γεφυρώσω το ριζοσπαστικό τους ενός, την αποφευχθείσα "ευχάριστη" πτώχευση και να απαντήσω σε διλήμματα. Αυτά τα διλήμματα δεν απαντώνται με αντικομμουνιστική θεώρηση, επειδή κάποιος δεν πανηγυρίζει για τα ψίχουλα. Τα ψίχουλα θα τα αντιμετωπίσει μπροστά της η εργατική τάξη, όταν ανακαλύψει ότι η ελληνική σημαία στα εφοπλιστικά πλοία σε όλον τον κόσμο δε συνεπάγεται ελληνικό έδαφος, ελληνική ναυτοσύνη, Ελληνες εργάτες καλοπληρωμένους και γερό ΝΑΤ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ