Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Απεργία πιλότων

Διήμερη απεργία πραγματοποιούν από χτες οι πιλότοι της «Germanwings», της χαμηλού κόστους θυγατρικής της «Lufthansa», με το συνδικάτο Vereinigung Cockpit (VC) να διεκδικεί καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας.

Η διένεξη αφορά τις αλλαγές που προτείνονται σε ένα πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης των πιλότων, το οποίο είχε διαμορφωθεί πριν από δεκαετίες. Σύμφωνα με αυτό, οι πιλότοι μπορούν να συνταξιοδοτούνται νωρίτερα, σε ηλικία 55 ετών, με το 60% του μισθού τους, προτού φτάσουν στην επίσημη ηλικία συνταξιοδότησης των 65 ετών. Η «Lufthansa» επιθυμεί να αυξήσει το κατώτερο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των νεοπροσληφθέντων πιλότων της.

Οι πιλότοι του VC πραγματοποίησαν πέρυσι 10 απεργίες, οι οποίες επηρέασαν τις μετακινήσεις εκατοντάδων χιλιάδων επιβατών και έκοψαν έως 200 εκατ. ευρώ από τα λειτουργικά κέρδη της «Lufthansa» το 2014.

Η «Germanwings» αναμένει ότι περισσότερες από τις μισές από τις 900 πτήσεις της, που είναι προγραμματισμένες για την περίοδο της απεργίας, θα πραγματοποιηθούν κανονικά με «εθελοντές πιλότους» ή ναυλώνοντας αεροπλάνα από άλλες εταιρείες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ