Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
«TRANSASIA»
Αποτυχία πιλότων σε «τεστ ασφαλείας»

Τα συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν αγνοούμενους από τη μοιραία πτήση
Τα συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν αγνοούμενους από τη μοιραία πτήση
ΤΑΪΠΕΪ.--

Δέκα πιλότοι της αεροπορικής εταιρείας «TransAsia» δεν κατάφεραν να «περάσουν» τις εξετάσεις «ασφαλείας» που έγιναν μετά το πρόσφατο δυστύχημα, στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν. Σύμφωνα με την είδηση που μετέδωσαν διεθνή ΜΜΕ όπως το BBC, οι πιλότοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μέχρι να υποβληθούν σε νέα εκπαίδευση. Ωστόσο, δε δόθηκαν διευκρινίσεις ως προς το περιεχόμενο των εξετάσεων ή άλλα ζητήματα, όπως το ποιος καθορίζει και ποιος εγγυάται για τα «στάνταρντ ασφαλείας» που πρέπει να πληρούν οι πιλότοι και οι άλλοι εργαζόμενοι στην εταιρεία.

Θυμίζουμε ότι η πρόσφατη αεροπορική τραγωδία, κατά την οποία αεροσκάφος της «TransAsia» συνετρίβη σε ποτάμι πολύ κοντά στην Τάιπεϊ είναι η δεύτερη στην οποία εμπλέκεται η ίδια εταιρεία, μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο. Τον Ιούλη, 47 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί όταν αεροσκάφος της εταιρείας έπεσε σε κατοικημένη περιοχή. Οσον αφορά την τραγωδία της περασμένης βδομάδας, ο νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για 42 νεκρούς ενώ δύο ακόμα άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται.

Πάντως, οι «περικοπές» στην εκπαίδευση του πληρώματος ενός αεροσκάφους (ενός πλοίου κ.τ.λ.) είναι πλέον όλο και συχνότερες, στο όνομα της «περιστολής δαπανών» που πολλές εταιρείες κάνουν για να ενισχύσουν την «ανταγωνιστικότητά» τους ή για να «αντέξουν» τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Πολλές φορές, μάλιστα, το μπαλάκι των ευθυνών μετατοπίζεται στους εργαζόμενους, όταν είναι καθαρό ότι δεν είναι δική τους ευθύνη (ή δε θα έπρεπε να είναι) η εκπαίδευση, το περιεχόμενο, η πληρότητα και η προσαρμογή της στα νέα δεδομένα που γεννά η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ