Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ - ΒΕΛΓΙΟΥ
Κοινή έγνοια η καπιταλιστική ανάπτυξη με «κοινωνική συνοχή»

Τη βεβαιότητά του ότι θα βρεθεί «αμοιβαία βιώσιμη λύση για να επουλώσουμε τις πληγές της λιτότητας, να καταπολεμήσουμε την ανθρωπιστική κρίση στην Ευρωπαϊκή Ενωση και για να επαναφέρουμε την Ευρώπη στην ανάπτυξη και στην κοινωνική συνοχή», εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής και διαμηνύοντας ουσιαστικά την προσήλωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σε στόχους συνολικά της λυκοσυμμαχίας, όπως είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη με υποταγή των λαών στην αφόρητη πραγματικότητα που προϋποθέτει η επίτευξή της.

Νωρίτερα, ο Αλ. Τσίπρας είχε συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό του Ντ. Κάμερον, τον οποίο ενημέρωσε για την εξέλιξη των προχθεσινών διαβουλεύσεων στη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ. Ο Ντ. Κάμερον υπερασπίστηκε την ανάγκη να υπάρχει σταθερότητα στην Ευρωζώνη, ενώ πρότεινε την παροχή τεχνογνωσίας για την ενίσχυση των φοροελεγκτικών μηχανισμών και την πάταξη της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

Συνάντηση είχε, επίσης, με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σ. Μισέλ. Αμέσως μετά ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε τον σεβασμό του στους ευρωενωσιακούς αντιλαϊκούς νόμους και κανόνες και δήλωσε έτοιμος να προχωρήσει «σε εκείνες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που μέχρι χτες, οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν την πολιτική βούληση να προωθήσουν», για να επανέλθει «η ατζέντα της ανάπτυξης με κοινωνική συνοχή».

Ο Σ. Μισέλ ευχήθηκε για αποφάσεις που θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη, χαιρετίζοντας στο πλαίσιο αυτό «τις προσπάθειες των διάφορων ευρωπαϊκών κρατών για τον περιορισμό των δημοσιονομικών τους ελλειμμάτων και τον έλεγχο των προϋπολογισμών τους». Επιδοκίμασε «πρωτοβουλίες για επενδύσεις» που πρέπει, όπως είπε, «να συνοδεύονται από ενίσχυση του συντονισμού των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ