Παρασκευή 15 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Μουσικός Ιούλιος»

Στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου διοργανώνεται, για έβδομη συνεχή χρονιά, ο «Μουσικός Ιούλιος», για του οποίου τις εκδηλώσεις αρχίζει σήμερα η προπώληση εισιτηρίων. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βραδιές μουσικής δωματίου, φλαμένκο, παραδοσιακών τραγουδιών από τη Μεσόγειο, ρεσιτάλ πιάνου και ελληνικού τραγουδιού.

Η αυλαία του «Μουσικού Ιουλίου» θ' ανοίξει με «Δύο αιώνες μουσικής από τη Βενετία», όπως τιτλοφορείται το συναυλιακό πρόγραμμα των «Σολίστι Βένετι». Το βενετσιάνικο συγκρότημα στις 6 Ιουλίου θα ερμηνεύσει έργα Μοντεβέρντι, Αλμπινόνι, Βιβάλντι, Γκαμπριέλι, Ταρτίνι, με τη σοπράνο Κάτια Πελεγκρίνο στο τραγούδι. Στις 7 Ιουλίου θα παρουσιάσουν έργα Βιβάλντι, Τσιμαρόσα, Παγκανίνι, Μαρτσέλο. Σολίστ οι: Σάμιον Στανκιού (αυλός του Πανός), Δημήτρης Μαρίνος (μαντολίνο), Λούτσιο Ντεγκάνι (βιολί). Ο μαέστρος Κλαούντιο Σιμόνε θα διευθύνει τη φημισμένη ορχήστρα δωματίου.

Στις 13 και 14/7 θα παρουσιαστεί ένα αφιέρωμα στις παραδοσιακές «Μουσικές της Μεσογείου». Στις 13/7 θα ακουστούν μουσικές από την Ελλάδα, Μ. Ασία, Λίβανο, Τυνησία, από το συγκρότημα «Εν Χορδαίς» και δεξιοτέχνες από το Λίβανο και την Τυνησία. Στις 14/7 σειρά έχουν τα φλαμένκο (Κάρμεν Λινάρες) και τα φάδος («Αλα Ντος Ναμοράντος»).

Ρομαντική μουσική για πιάνο θα παρουσιάσει στις 20 και 21/7 ο πολυβραβευμένος Ρώσος πιανίστας Ολεγκ Μάισενμπεργκ με έργα Μπετόβεν, Σούμαν, Σοπέν και Σούμπερτ.

Ο «Μουσικός Ιούλιος» θα κλείσει στις 27 και 28/7, με ένα διήμερο τραγουδιού από τη Χαρούλα Αλεξίου. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Χάρης Ανδρεάδης. Οι μουσικές εκδηλώσεις και φέτος συνδυάζονται με την αγροτουριστική «Γιορτή των καρπών της Γης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ