Παρασκευή 15 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Επιλογές
Μελωδικές προσκλήσεις
Μιχάλης Χατζηγιάννης
Μιχάλης Χατζηγιάννης
  • Την Πρώτη και την Ενάτη Συμφωνία του Μπετόβεν θα παρουσιάσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στη συναυλία, που θα δώσει σήμερα (9μμ), στο Μέγαρο Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του εξαίρετου Γεωργιανού αρχιμουσικού Τζάνσουγκ Καχίτζε. Σολίστες της βραδιάς θα είναι η υψίφωνος Τζούλια Σουγλάκου, η Βουλγάρα μεσόφωνος Μαριάνα Πέντσεβα, ο Ουκρανός τενόρος Αλεξάντερ Κραβιέτς και ο βαθύφωνος Δημήτρης Καβράκος. Θα συμπράξουν οι Χορωδίες της ΕΡΤ και της Μακεδονίας.
  • Ανδαλουσιανό φλαμένκο από σήμερα (9.30μμ) μέχρι και την Κυριακή στο «Αερικό» (Αγαθάρχου 4-6, Ψυρρή, 3255.359). Το πολυμελές συγκρότημα «Ronda Al Alba» θα παρουσιάσει τις πτυχές αυτής της πλούσιας πολιτιστικής παράδοσης, δηλαδή το πάθος της φωνητικής ερμηνείας, την κιθαριστική δεξιοτεχνία, την εκφραστική ακρίβεια και τη φλογερή ενέργεια του χορού. Τραγουδά ο Σεβιλλιάνος Mikel Anhel Rosendo, χορεύει ο Marco Garcia Jimenez, επίσης από τη Σεβίλλη και η Νατάσα Ντέκα. Συμμετέχουν οι μουσικοί Manuel Lopez Romero, Σπύρος Καρβέλας, Νίκος Ντενούλης.
  • Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και η Ελένη Πέτα τραγουδούν, τη Δευτέρα, στις 9μμ, στο Θέατρο Πέτρας. Οι δύο ερμηνευτές προσκαλούν σ' ένα γοητευτικό μελωδικό «ταξίδι» με φρέσκα, αλλά και παλιότερα τραγούδια. Η συναυλία τους πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ του Δήμου Πετρούπολης. Τιμή εισιτηρίου 3.000 δρχ.
  • Από σήμερα μέχρι τις 21 Ιουνίου, στην «Αίγλη» Ζαππείου, θα βρίσκεται η Καίτη Κουλλιά, με τραγούδια του αξέχαστου Μάνου Χατζιδάκι, αλλά και μελωδικές διαδρομές στην Κ. Ιταλία, το Αιγαίο και τη Μ. Ασία.
  • Τους φίλους των τραγουδιών του συναντά στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», τη Δευτέρα, στις 9.30μμ, ο Πέτρος Δουρδουμπάκης. Στη συναυλία του θα παρουσιάσει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, καθώς και επιλογές από δημιουργίες άλλων συνθετών. Μαζί του θα εμφανιστούν οι Παντελής Θαλασσινός, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Παντελής Θεοχαρίδης, Ειρήνη Νικολάου, Βάσια Βουγιουκλή.
  • «Ενδελέχεια»
    «Ενδελέχεια»
    Οι «Ενδελέχεια» θα δώσουν συναυλία, τη Δευτέρα, στις 9.30μμ, στην πλατεία Ηρώων, στο Μαρούσι. Θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια από τον τελευταίο δίσκο τους «Στα σύνορα της μέρας», αλλά και με παλιότερα αγαπημένα κομμάτια. Θα ακολουθήσει συναυλία με τα «Διάφανα Κρίνα».
  • Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι στο Μαρούσι», την Κυριακή (9μμ), στο Θέατρο Πάρκου Ελευθερίας (Νέα Φιλοθέη Αμαρουσίου), θα εμφανιστεί η Παιδική Χορωδία του Ωδείου του Πνευματικού Κέντρου Αμαρουσίου.
  • Η Ζανέτ Καπούγια τραγουδά αύριο (8μμ), στην γκαλερί «Επιστροφή» (Τάκη 6-8, Ψυρρή). Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της έκθεσης ζωγραφικής της Φανής Γρυπάρη.
  • Τη μνήμη του Μάνου Χατζιδάκι, με την ευκαιρία των επτά χρόνων από το θάνατό του, τιμά το «Καλλιτεχνικό Καφενείο των Αχαρνέων» (Αθ. Χειλίου 16, πλησίον της πλατείας Μενιδίου), αύριο (9.30μμ) με συναυλία του συγκροτήματος «Οδοιπόροι». Το 11μελές συγκρότημα στο αφιέρωμά του για τον Μ. Χατζιδάκι θα περιλάβει στο πρώτο μέρος το «Μεγάλο Ερωτικό» και στο δεύτερο μέρος επιλογή τραγουδιών του μεγάλου συνθέτη. «Οδοιπόροι» είναι οι: Ναταλία Κάντζια, Γιώργος Μάκαρης (τραγούδι), Μαρία Βασιλειάδου (πιάνο), Νίκος Μανιταράς (κλασική κιθάρα), Λάμπης Μητσάκης (μαντολίνο), Νεφέλη Κάντερλι (φλάουτο), Γιώργος Καζιάνης (κλαρινέτο), Μενέλαος Παπαδανιήλ (βιολί), Ευγένιος Μπράτουσκα (κοντραμπάσο).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ