Παρασκευή 13 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ
Νεκροί και παγιδευμένοι σε εργοστάσιο που κατέρρευσε

ΝΤΑΚΑ.--

Τους έξι είχαν φτάσει χτες το απόγευμα, τοπική ώρα, οι εργάτες που ανασύρθηκαν νεκροί από τα συντρίμμια του τριώροφου εργοστασίου που κατέρρευσε στη βιομηχανική ζώνη της πόλης Μόνγκλα, 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές, Ντάκα. Την ώρα που το κτίριο γκρεμίστηκε - για άγνωστους μέχρι χτες βράδυ λόγους - βρίσκονταν μέσα δεκάδες ακόμα εργάτες, κάτι που μεγαλώνει τους φόβους για αύξηση των θυμάτων. Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι ο ακριβής αριθμός των εργατών που δούλευαν δεν είναι σαφής. Οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας κάνουν λόγο για 90 εργάτες, αλλά τοπικοί αξιωματούχοι δήλωναν χτες στην «Ντάκα Τρίμπιουν» ότι μπορεί να βρίσκονταν μέσα μέχρι και 300 άτομα.

Τα σωστικά συνεργεία είχαν ανασύρει ζωντανούς 55 εργάτες που είχαν τραυματιστεί.

Στο κτίριο στεγαζόταν το εργοστάσιο παραγωγής σκυροδέματος «Elephant Brand Cement», το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία «Σένα Κάλιαν Σάνγκστα» («Sena Kalyan Sangstha»), που ανήκει στο στρατό της χώρας.

Το νέο εργατικό δυστύχημα ξύπνησε μνήμες από την κατάρρευση του 9ώροφου κτιρίου όπου στεγαζόταν μια υφαντουργία που, τον Απρίλη του 2013, έθαψε στα συντρίμμια του 1.138 εργάτες. Αν και οι αιτίες της νέας κατάρρευσης παρέμεναν άγνωστες, το κυνήγι του κέρδους που κυριαρχεί και στον κατασκευαστικό κλάδο εγκυμονεί καθημερινά απειλές για την ακεραιότητα και την ασφάλεια των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ