Παρασκευή 13 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ
Αντίδραση Χαμενεΐ

ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Κάθε φορά που φθάνουμε σε ένα σημείο όπου η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων είναι ορατή, οι τόνοι από την άλλη πλευρά, κυρίως από τους Αμερικανούς, γίνονται πιο άκαμπτοι, πιο σκληροί, πιο τραχείς. Αυτή είναι η φύση των κόλπων και της εξαπάτησης που χρησιμοποιούν», φέρεται να είπε χτες στη διάρκεια συνάντησής του με τον Πρόεδρο του Ιράν, Χασάν Ροχανί και μουσουλμάνους ιερωμένους ο θρησκευτικός ηγέτης της χώρας, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Χαρακτήρισε, επίσης, «γελοίες» τις κατηγορίες Αμερικανών γερουσιαστών περί εμπλοκής του Ιράν στην τρομοκρατία. Αφορμή ήταν η πρόσφατη «ανοικτή» επιστολή 47 Αμερικανών Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών προς την Τεχεράνη με την οποία «προειδοποιούσαν» ότι οποιαδήποτε απόφαση υπογράψει ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα θα μπορούσε να ακυρωθεί «με μία υπογραφή» από τον επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η επίμαχη επιστολή, που έχει επικριθεί από τον Πρόεδρο Ομπάμα, τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αποδοκιμάστηκε χτες και από το Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον. Ο Σταϊνμάγιερ σημείωσε ότι η επιστολή των 47 Ρεπουμπλικανών «δεν βοηθά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα ενώ αυτές βρίσκονται σε μία ευαίσθητη φάση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ