Παρασκευή 13 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Κάλεσμα στους απλήρωτους εργαζόμενους για αγωνιστική συσπείρωση

Κάλεσμα συνολικά στους απλήρωτους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο κλαδικό σωματείο τους για να δώσουν αγωνιστική απάντηση στο θράσος της εργοδοσίας, το οποίο πατάει στην ασυλία που τους παρέχει η κυβέρνηση, απευθύνει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Οπως αναφέρει, ο Σύλλογος οργανώνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μαζί με άλλα σωματεία, αγωνιστικές παρεμβάσεις με όλους τους τρόπους και προς όλες τις κατευθύνσεις, για την απλήρωτη εργασία.

Τονίζει ότι «καμία κυβέρνηση και πόσο μάλλον η οποιαδήποτε εργοδοσία δεν θα μας λύσουν προβλήματα, εφόσον αποδεδειγμένα κυβέρνηση και εργοδοσία είναι μέρος του προβλήματος».

Αφορμή για το κάλεσμα στάθηκαν οι εξελίξεις σε μια σειρά επιχειρήσεις που επικαλούνται οικονομικές δυσκολίες και δεν καταβάλλουν τους μισθούς των εργαζομένων. Χτες συζητήθηκε στο υπουργείο Εργασίας η εργατική διαφορά με την εταιρεία «Χόντος Παλλάς», στην οποία οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από 6 έως 20 μήνες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου, οι εκπρόσωποι της επιχείρησης επέμεναν στις οικονομικές δυσκολίες και έκαναν αναφορά σε δεσμευμένο από την κυβέρνηση λογαριασμό της εταιρείας στην τράπεζα Eurobank. Με αφορμή αυτό το γεγονός, το σωματείο θυμίζει τις ανάλογες περιπτώσεις σε άλλες επιχειρήσεις τονίζοντας: «Καρμπόν οι δηλώσεις της εργοδοσίας, ο ένας εργοδότης αντιγράφει τον άλλο, δηλαδή κοινή στρατηγική στην αντιμετώπιση των εργαζομένων». Το σωματείο καλεί τους απλήρωτους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και για τη συγκεκριμένη τοποθέτηση της εργοδοσίας και για την τακτική της κυβέρνησης, η οποία δεν είναι διατεθειμένη με κανέναν τρόπο να πάρει μέτρα για τους απλήρωτους εργαζόμενους, ούτε βεβαίως να πιέσει την εργοδοσία για τα αυτονόητα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων.

Κινητοποιήσεις για απλήρωτους

Σε μέρα δράσης κατά της απλήρωτης δουλειάς στις ιδιωτικές επιχειρήσεις Υγείας (κλινικές, γηροκομεία, διαγνωστικά κέντρα) μετατρέπουν την αυριανή, Σάββατο 14 Μάρτη, το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας και το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά. Προχωρούν σε συγκέντρωση και πικετοφορία στις 11 π.μ. έξω από τη κλινική «Κυανούς Σταυρός», απαιτώντας άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, Κλαδική Σύμβαση με επαναφορά των όρων του 2011, σταθερή μόνιμη δουλειά. Επίσης, οι εργαζόμενοι της ιδιωτικής κλινικής «Τίμιος Σταυρός» που δουλεύουν απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες, προχωρούν μαζί με το συνδικάτο σε δίωρη στάση εργασίας, σήμερα, Παρασκευή, από τις 11 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και συγκέντρωση έξω από το χώρο της κλινικής.

Συγκέντρωση ανέργων και απλήρωτων οργανώνει και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, την Τρίτη 31 Μάρτη, στις 11 π.μ., στην αίθουσα του ΕΚΛ. Θα ακολουθήσει διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ