Παρασκευή 13 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Σοβαρά προβλήματα λειτουργίας

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής υποβάθμισης της Υγείας που εφάρμοσαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις, με στόχο την εμπορευματοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας και τη στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας.

Σ' αυτά τα προβλήματα ήρθε να προστεθεί και η πρόσφατη πλημμύρα στο ισόγειο και το υπόγειο του νοσοκομείου, που προκάλεσε ζημιές σε εξοπλισμό και φαρμακευτικό υλικό.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η συνεχιζόμενη υποστελέχωση του «Σισμανόγλειου» το οδηγεί σε υποβάθμιση και έχει δραματικές συνέπειες για ασθενείς και εργαζόμενους.

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο είναι εκρηκτική, ενώ γίνεται προσπάθεια να καλύπτεται η στοιχειώδης, έστω, λειτουργία του με δανεικούς γιατρούς.

Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι 12 εργαζόμενοι βγάζουν 80 βάρδιες, την ώρα που ο μέγιστος αριθμός που μπορούν να κάνουν είναι 60. Την ίδια ώρα τους οφείλονται ρεπό και άδειες από το 2014.

Στο ακτινολογικό, όπου λειτουργεί και αξονικός τομογράφος, το Γενάρη πραγματοποιήθηκαν 5.876 εξετάσεις, ενώ οι 10 εργαζόμενοι σε αυτό αποδίδουν συνολικά 50 εργάσιμες βάρδιες τη βδομάδα.

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δέχεται το εικοσιτετράωρο 150 ασθενείς, 4.500 μηνιαίως με προσωπικό που ενισχύεται από τα Κέντρα Υγείας.

Τα προγράμματα της Οφθαλμολογικής κλινικής είχαν ως απογευματινή βάρδια νοσηλεύτρια του ΠΕΔΥ.

Το Μικροβιολογικό εργαστήριο το Γενάρη του 2015 πραγματοποίησε 56.223 εξετάσεις με τη συνδρομή προσωπικού από τα Κέντρα Υγείας.

Και όλα αυτά τη στιγμή που τα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου Κομοτηνής το Γενάρη εξυπηρέτησαν 3.950 περιστατικά με δυο νοσηλεύτριες μόνιμο προσωπικό και μαθήτριες της σχολής.

Τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» αναδεικνύουν με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου.

Ρωτούν τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για:

-- Να προσληφθεί το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των κατηγοριών (ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, βοηθητικό προσωπικό) με βάση τις ανάγκες για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών Υγείας προς τους κατοίκους της περιοχής.

-- Να καταργηθεί κάθε συμμετοχή και πληρωμή για ιατρικές εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα και νοσηλεία για όσους προσέρχονται να εξεταστούν ή να κάνουν αναγκαίες θεραπείες ή επεμβάσεις, ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι Ελληνες ή μετανάστες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ