Παρασκευή 13 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Yπόμνημα στην ΠΟΕ ΟΤΑ για τις εκλογές στα σωματεία

Παρέμβαση έκαναν χτες στην ΠΟΕ ΟΤΑ τα Σωματεία Εργαζομένων στους Δήμους Ηλιούπολης, Καισαριανής, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Π. Φαλήρου. Σε συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Θ. Μπαλασόπουλο, κατέθεσαν υπόμνημα με το οποίο ζητάνε η διοίκηση της ΠΟΕ ΟΤΑ, μπροστά στις αρχαιρεσίες για την εκλογή αντιπροσώπων για το 43ο Συνέδριό της, «να πάρει άμεσα θέση ώστε την ιδιότητα του μέλους του σωματείου να την έχουν όλοι οι εργαζόμενοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας». Δηλαδή, εξηγούν παρακάτω, «να είναι ισότιμα μέλη των σωματείων όλοι όσοι έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας, με το δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται και στο Σωματείο και στην Ομοσπονδία».

Το δικαίωμα αυτό, σημειώνουν, «έχει να κάνει με την ενότητα όλων των εργαζομένων, με την ισχυροποίηση των συνδικάτων, με την αποτελεσματικότητα των αγώνων ειδικά σε μια περίοδο, όπου γενικεύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και ο αγώνας για την κατάργησή τους, για σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους, πρέπει να δυναμώσει».

Αν και η επίσημη απάντηση από την ΕΕ της ΠΟΕ ΟΤΑ αναμένεται να δοθεί σε περίπου 15 μέρες, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας απάντησε ότι οι εκλογές θα γίνουν με το καταστατικό που ισχύει, αυτό δηλαδή που εμποδίζει τους συμβασιούχους να συνδικαλίζονται με πλήρη δικαιώματα. Να σημειωθεί ότι ανάλογο υπόμνημα είχαν καταθέσει την προηγούμενη βδομάδα τα σωματεία στους Δήμους Πετρούπολης, Αγίων Αναργύρων και Φυλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ