Παρασκευή 13 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Υπερασπίζεται το δικό της μείγμα ως αποδοτικότερο για το κεφάλαιο

Στη γραμμή υπεράσπισης του δικού της μείγματος διαχείρισης και των αποτελεσμάτων που έφερε για τα συμφέροντα των ντόπιων μονοπωλίων κινείται η ΝΔ, στην κόντρα της με τη σημερινή κυβέρνηση και ταυτόχρονα της ζητά να προσαρμοστεί τάχιστα σε όλα τα ζητούμενα της καπιταλιστικής οικονομίας, και η ΝΔ θα την στηρίξει ώστε να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση ή έστω ανοχή για να περάσουν και τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης, υποστήριξε χτες ότι η τωρινή συγκυβέρνηση «υπέγραψε την πρόοδο που πέτυχε η προηγούμενη, αναγνώρισε τα επιτεύγματά της και στηρίχτηκε σε αυτά. Τώρα θα δούμε ποια μέτρα θα δεχτεί, ποια πρόοδο θα κάνει και ποιους στόχους θα ξεπεράσει. Και τότε οι πολίτες θα κρίνουν και θα συγκρίνουν...».

«Κάντε στροφή και θα σας στηρίξουμε»

Εξάλλου, μιλώντας χτες στο «Mega», ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Α. Παπαμιμίκος, επιτέθηκε στην κυβέρνηση γιατί, όπως ισχυρίστηκε, καθυστερεί να προωθήσει συγκεκριμένα μέτρα αναθέρμανσης της καπιταλιστικής οικονομίας. Είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση, κυβερνά την χώρα. Εχει ευθύνη. Δεν μπορεί να συνεχίζει να κάνει αυτά που έκανε ως αντιπολίτευση». Χάνει χρόνο ενώ «έχουμε τεράστια ζητήματα», «η αγορά πεθαίνει» και «καταστρέφεται η χώρα». Ζήτησε μάλιστα η κυβέρνηση να κάνει «στροφή και εμείς θα σας στηρίξουμε». «Κάντε στροφή και θα σας στηρίξουμε. Δεν θα κάνουμε στείρα αντιπολίτευση. Ο,τι θετικό στη Βουλή θα το ψηφίζουμε», έταξε εκ μέρους της ΝΔ ο Παπαμιμίκος στη συγκυβέρνηση.

Συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ για τον ΟΟΣΑ

Προς απόδειξη ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να αναγνωρίσει τις προσαρμογές του ΣΥΡΙΖΑ στα ζητούμενα του κεφαλαίου, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Κ. Καραγκούνης, δήλωσε για τη χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον γγ του ΟΟΣΑ, Α. Γκουρία, στο Παρίσι:

«Οφείλουμε να συγχαρούμε τον κ. Τσίπρα για τη συνέχιση της συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ! Να του θυμίσουμε, βέβαια, ότι ο ίδιος χαρακτήριζε τη συνεργασία αυτή, που ξεκίνησε η κυβέρνηση Σαμαρά, ως "συνταγή κοινωνικής κατεδάφισης" και ως "μαύρη βίβλο του νεοφιλελευθερισμού"!!! Να του θυμίσουμε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε όλες τις μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ, που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, θεωρώντας ότι είναι "το σκοινί με το οποίο θα κρεμαστούμε". Προφανώς, σήμερα συνεργάζεται με τους δημίους».

Να καταγραφεί, εξάλλου, και η εκτίμηση του Παπαμιμίκου ότι η κυβέρνηση ακολουθεί «μια συγκεκριμένη στρατηγική. Ο κ. Τσίπρας βλέπει ότι δεν μπορεί να υλοποιήσει αυτά που υποσχέθηκε. Χθες ο κ. Βαρουφάκης μίλαγε για δημοψήφισμα. Κατασκευάζετε εχθρό. Απομονώνετε την χώρα. Και θα πείτε στον κόσμο "δεν μπορούμε να κάνουμε αυτά που σας υποσχεθήκαμε"», κατέληξε απευθυνόμενος στον παριστάμενο εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στο πάνελ του «Mega».

Και κυβέρνηση «εθνικής ενότητας»

Στο μεταξύ, με δηλώσεις του ο βουλευτής της ΝΔ, και εσχάτως εκ των βασικών υποστηρικτών Σαμαρά στο εσωκομματικό πεδίο, Γερ. Γιακουμάτος επανέλαβε την πρότασή του για σχηματισμό κυβέρνησης «εθνικής ενότητας» προκειμένου να διασφαλιστεί η στρατηγική επιλογή της ντόπιας αστικής τάξης για παραμονή της χώρας στον ευρωμονόδρομο.

Συγκεκριμένα, είπε πως σε περίπτωση αποτυχίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη διαχείριση της κατάστασης, «δεν θα μας πάρει στο λαιμό τους όλους, το 35% που και αυτό εξαπατήθηκε. Θα πρέπει τότε να σκεφτεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πώς μπορεί να μη σπάσει πάνω στα βράχια η χώρα, που έχει να σπάσει βράχια. Θα πρέπει τότε να κάνουμε μία υπέρβαση όλα τα κόμματα και όλοι οι πολιτικοί, να σταθούμε ψηλά και να πούμε ελάτε εδώ να κάνουμε μια κυβέρνηση προσωρινή εθνικής ενότητας. Εγώ δεν αντιλέγω ότι θα πρέπει να είναι ο Σαμαράς πρωθυπουργός, ας βάλουν τον Τσίπρα»...

  • Στα εσωκομματικά, επιχειρώντας ο Σαμαράς ανοίγματα σε όλες τις ομάδες της παράταξης και τη νεολαία της, ανακοίνωσε χτες τη συγκρότηση άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, αποτελούμενο από τον γγ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γ. Πλακιωτάκη, τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Α. Παπαμιμίκο, τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους Κυρ. Μητσοτάκη, Α. Γεωργιάδη και Γ. Βρούτση, τον αντιπρόεδρο της Βουλής Νικ. Κακλαμάνη, τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη, τον πρόεδρο του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ Σάκη Ιωαννίδη, τον γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος, Μιλ. Βαρβιτσιώτη, τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Κ. Καραγκούνη, έναν σύμβουλο του προέδρου και 4 μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα εκλεγούν από το σώμα αυτό με μυστική ψηφοφορία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ