Σάββατο 14 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πλημμύρες στις Σέρρες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί περιοχές σε τέσσερις δήμους κατά μήκος του ποταμού Στρυμόνα στις Σέρρες, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που προκλήθηκαν στην περιοχή.

Χτες, από το πρωί, ξεκίνησε κλιμακωτό άνοιγμα των θυροφραγμάτων της λίμνης Κερκίνης, μετά τις τελευταίες μετρήσεις της στάθμης του νερού, που έδειξαν ότι η λίμνη είναι στα όρια της αντοχής της (36 μέτρα). Εξάλλου, από νωρίς το πρωί ξεκίνησε με τη συνδρομή του στρατού και η οχύρωση του Πεθελινού του δήμου Εμμανουήλ Παππά με την κατασκευή αναχώματος περιμετρικά του οικισμού.

Και ο δήμος Βισαλτίας ζήτησε βοήθεια, προκειμένου να ενισχυθεί το ανάχωμα, παράκτια του Στρυμόνα, στον Αχινό.

Οι δυνατές βροχοπτώσεις των προηγούμενων ημερών στην περιοχή καθώς και η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη γειτονική Βουλγαρία έχουν ως αποτέλεσμα να αυξηθούν πολύ οι ποσότητες υδάτων στον ποταμό Στρυμόνα και να υπερχειλίσει σε πολλά σημεία της διαδρομής του. Ηδη έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν τις ευθύνες των κυβερνήσεων διαχρονικά αλλά και των τοπικών και περιφερειακών αρχών, καθώς για δεκαετίες δεν έχουν γίνει έργα καθαρισμού της κοίτης του ποταμού και συντήρησης των αναχωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ