Σάββατο 14 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Συγγνώμη» από Μογκερίνι για το «Μακεδονία»

Από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου επέλεξε η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, να ζητήσει συγγνώμη για το γεγονός ότι αποκάλεσε την ΠΓΔΜ «Μακεδονία» στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον επίτροπο Διεύρυνσης της Κομισιόν, Γιοχάνες Χαν, στις Βρυξέλλες, στις 4 Μάρτη.

Ερωτηθείσα, τότε, από Σκοπιανό δημοσιογράφο για το κατά πόσο η ΠΓΔΜ περιλαμβάνεται στην ατζέντα της Κομισιόν, είχε απαντήσει: «Η απάντηση είναι "ναι, είναι στην ατζέντα" και, επιτρέψτε μου επίσης, να σας πω ότι, μαζί με τον Επίτροπο Χαν, ήδη επισκεφτήκαμε όχι μόνο τη Μακεδονία (σ.σ. όπως είπε) αλλά τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η προσοχή που δίνουμε στα Βαλκάνια είναι πολύ υψηλή». Επέμεινε, δε, ότι «σε αυτό το πλαίσιο, η Μακεδονία είναι στην ατζέντα, όπως άλλωστε πάντα είναι στην ατζέντα η στήριξη και η βοήθεια σε χώρες σημαντικές στην περιοχή μας».

Μετά από αντιδράσεις και θέλοντας να δώσει εξηγήσεις, η Μογκερίνι απέδωσε τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην κούραση από την 24ωρη ενασχόλησή της με κρίσεις και το τζέτλαγκ από τα συνεχή ταξίδια. «Πάντα αναφέρομαι στη FYROM. Συμβαίνει ορισμένες φορές, ειδικά όταν αντιμετωπίζεις κρίσεις και τζέτλαγκ, να κάνεις ένα λάθος και ζητάω συγγνώμη γι' αυτό, γιατί πάντα αναφέρω το διεθνώς αναγνωρισμένο όνομα και έχω ήδη συζητήσει το θέμα με τις ελληνικές αρχές», είπε σε παρέμβασή της στο Ευρωκοινοβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ